×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με κρέμα πορτοκάλι και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα


Τάρτα με κρέμα πορτοκάλι και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Τάρτα με κρέμα πορτοκάλι και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
8-10
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με κρέμα πορτοκάλι και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη ζύμη πάστα Φλώρα θα χρειαστούμε
  • 250 γρ βούτυρο
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 γρ αλάτι
  • 100 γρ αυγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 490 γρ αλεύρι μαλακό
  • 3 γρ baking powder
  • Για την κρέμα πορτοκαλιού θα χρειαστούμε
  • 125 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • 125 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ αυγά (δηλαδή 3 τεμάχια)
  • Μισή κάψουλα βανιλλίνη
  • 75 γρ βούτυρο (λιωμένο κρύο)
  • 1 πορτοκάλι (μόνο το ξύσμα του)
  • 40 γρ Corn Flour
  • Για το glacage επικάλυψης θα χρειαστούμε
  • 250 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
  • 250 γρ ζωική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, σύρμα, κατσαρόλα, φόρμα, οι φόρμες για τάρτα, αντικολλητικό χαρτί, πλάστη.
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη πάστα Φλώρα : Τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
  • 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την βανιλλίνη λίγο – λίγο τη φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά πολύ καλά με τα προηγούμενα υλικά.
  • 3.Τέλος προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το κακάο σκόνη και το baking powder που τα έχουμε από πριν κοσκινίσει μέσα στο κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  • 4.Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και τυλίγουμε την ζύμη της πάστα Φλώρα με μια μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 5.Στη συνέχεια για να φτιάξουμε την τάρτα, ανοίγουμε τη ζύμη πάστα Φλώρα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί με ένα πλάστη σε πάχος 1 cm περίπου και αναποδογυρίζουμε την ζύμη πάνω στην επιφάνεια της φόρμας για την τάρτα. Πατάμε την ζύμη με τα δάχτυλα για να πάει ισόπαχα και στα τοιχώματα της φόρμας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια και προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την προψημένη τάρτα να κρυώσει.
  • 6.Για την κρέμα πορτοκαλιού : Τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τη μισή κάψουλα βανιλλίνη μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • 7.Παράλληλα μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα αυγά, το βούτυρο (λιωμένο αλλά κρύο), το ξύσμα πορτοκαλιού και το corn flour και ανακατεύουμε επίσης με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 8.Ρίχνουμε το πρώτο μίγμα (γάλα, ζάχαρη και την βανιλλίνη) ζεστό λίγο – λίγο την φορά μέσα στα υλικά της λεκάνης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • 9.Ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού μέσα στην προψημένη τάρτα μέχρι το χείλος της επιφάνειας της.
  • 10.Επανατοποθετούμε τη τάρτα με τη κρέμα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
  • 11.Αφήνουμε τη ψημένη τάρτα να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε.
  • 12.Για την επικάλυψη : Ζεσταίνουμε τη ζωική κρέμα γάλακτος και λιώνουμε σε μπεν-μαρί την λευκή σοκολάτα της ΙΟΝ. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα ΙΟΝ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα 2 υλικά. Προσθέτουμε το glacage στην επιφάνεια της ψημένης τάρτας πορτοκαλιού έτσι ώστε να την καλύψει πλήρως.
  • 13.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Τάρτα με κρέμα πορτοκάλι και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta