Extra σοκολατένιο κέικ με βελούδινη επικάλυψη σοκολάτας ΙΟΝ
![Extra σοκολατένιο κέικ με βελούδινη επικάλυψη σοκολάτας ΙΟΝ](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/uploads/2021/01/Extra_cake_sokolata.jpg)
8-10
150'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βούτυρο, ζάχαρη, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, baking powder, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, αβγά, κρέμα γάλακτος, αλάτι, μαγειρική σόδα, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Extra σοκολατένιο κέικ με βελούδινη επικάλυψη σοκολάτας ΙΟΝ
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Συστατικά για το κέικ
- 60 γρ κακάο ΙΟΝ
- 180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1,5 κγ baking powder
- 1κγ baking soda
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 225 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 50 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη
- 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
- Συστατικά για την βουτυρόκρεμα
- 400 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ κακάο ΙΟΝ
- 400 γρ άχνη ζάχαρη
- Συστατικά για την ganache σοκολάτας
- 80 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ τσιπς σοκολάτας
- Συστατικά για τα τσιπς σοκολάτας
- 50 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
- 1 κγ ηλιέλαιο
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Βουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ.
- 3.Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κακάο το αλεύρι το baking powder την baking soda και το αλάτι.
- 4.Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα ομογενοποιούμε, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τέλος την βανίλια.
- 5.Προσθέτουμε τη σαντιγί και την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- 6.Ρίχνουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά αφού απορροφηθεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο κάνοντας την ίδια διαδικασία.
- 7.Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά και μετά καλύπτουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι και αν βγει καθαρό το βγάζουμε από τον φούρνο. Αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο ελέγχοντας κάθε 5 λεπτά.
- 8.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα.
- 9.Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
- 10.Προσθέτουμε το κακάο και ομογενοποιούμε.
- 11.Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σιγά σιγά μέχρι να απορροφηθεί .
- 12.Εκτέλεση για την ganache σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολατα ανακατεύοντας συνεχώς.
- 13.Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να βράσει.
- 14.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στην σοκολάτα και ομογενοποιούμε .
- 15.Σοκολατένια τσίπς: Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο και ομογενοποιούμε.
- 16.Βάζουμε πάνω στον πάγκο εργασίας ένα ταψί ανάποδα και τοποθετούμε πάνω μια λαδόκολλα.
- 17.Ρίχνουμε πάνω το μείγμα σοκολάτας και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.
- 18.Κόβουμε άλλη μια λαδόκολλα και την τοποθετούμε πάνω στη σοκολάτα πιέζοντας για να φύγει ο αέρας.
- 19.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- 20.Βγάζοντας από το ψυγείο το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωμάτια για 2-3 λεπτά.
- 21.Αφαιρούμε την μια λαδόκολλα. Γυρίζουμε ανάποδα και αφαιρούμε και την άλλη λαδόκολλα.
- 22.Σπάμε την σοκολάτα σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε.
- 23.Συναρμολόγηση: Βάζουμε στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε το κέικ μας.
- 24.Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το κέικ στη μέση .
- 25.Αλείφουμε και τα δυο κομμάτια εσωτερικά με τη βουτυρόκρεμα και μετά το ξανακλείνουμε.
- 26.Ρίχνουμε την ganache στο κέντρο του κέικ και με μια σπάτουλα κατευθύνουμε τη σοκολάτα να το καλύψει.
- 27.Καρφώνουμε τα τσιπς σοκολάτας στο κέντρο του κέικ εάν είναι πολύ λεπτά χαράζουμε λίγο το κέικ και τα τοποθετούμε.
Extra σοκολατένιο κέικ με βελούδινη επικάλυψη σοκολάτας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή