Magdalenas (Ισπανικά κεκάκια)

2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
7 Οκτωβρίου, 2022
Magdalenas (Ισπανικά κεκάκια)

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220 γρ. ζάχαρη
- 250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 180 ml παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεσαία αυγά
- 150 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Μέθοδος
- Χωρίζουμε τα αυγά και σε ένα καθαρό μπολ τοποθετούμε τα ασπράδια με την μισή ποσότητα ζάχαρης.
- Ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η μαρέγκα μας.
- Πριν σφίξει, προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Προσοχή δεν θέλουμε να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε διαδοχικά τους κρόκους και το ελαιόλαδο.
- Αφού γίνει ομοιογενές το μείγμα μας, προσθέτουμε και το αλεύρι με την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε και το γάλα.
- Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα, που πριν έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
- Μοιράζουμε σε φορμάκια για μάφιν ή μικρές φόρμες σιλικόνης.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 17-20 λεπτά.
Magdalenas (Ισπανικά κεκάκια)
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή