×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Cupcakes Σοκολάτα Καραμέλα


Cupcakes Σοκολάτα Καραμέλα
Cupcakes Σοκολάτα Καραμέλα
12-15
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Cupcakes Σοκολάτα Καραμέλα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 110 ml νερό
  • 50 γρ. κακάο ION
  • 50 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 120 ml. σπορέλαιο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Υλικά για το γαρνίρισμα:
  • 1 ION PATISSERIE cover cream
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Μέθοδος
  1. Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό να βράσει.
  2. Αμέσως μετά, κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομματάκια, την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με το βραστό νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά.
  3. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το κακάο και αφού το πάρει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σπορέλαιο και τα αυγά.
  4. Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  5. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  6. Αφού ο χυλός μας είναι έτοιμος, παίρνουμε φορμάκια για cupcakes και τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 (αν τα φορμάκια είναι μεταλλικά, τα βουτυρώνουμε και τα αλευρώνουμε πριν τα γεμίσουμε).
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
  8. Όταν τα cup cakes κρυώσουν καλά, παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής που πριν έχουμε τοποθετήσει μια μύτη με μικρό άνοιγμα και τη γεμίζουμε με το ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα.
  9. Έπειτα, τρυπάμε ένα-ένα τα cupcakes στο κέντρο τους από την πάνω πλευρά και μοιράζουμε την καραμέλα μας σε όλα.
  10. Αμέσως μετά, παίρνουμε μια άλλη σακούλα ζαχαροπλαστικής, που πριν έχουμε τοποθετήσει μια μύτη οδοντωτή με μεγάλο άνοιγμα και τη γεμίζουμε με όλη την ποσότητα από την cover cream.
  11. Αφού τη γεμίσουμε, της κάνουμε μερικές μαλάξεις με τα χέρια μας, ώστε να ζεσταθεί και να μαλακώσει το cover cream.
  12. Τέλος, γαρνίρουμε κάνοντας μια ροζέτα με την cover cream πάνω από κάθε cup cake.
Cupcakes Σοκολάτα Καραμέλα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta