Cupcakes Σοκολάτα Καραμέλα
12-15
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : σπορέλαιο, ION Patisserie Cover Cream, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αβγά, αλεύρι, ΙΟΝ Κακάο, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, μαγειρική σόδα
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
3 Φεβρουαρίου, 2021
Cupcakes Σοκολάτα Καραμέλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 110 ml νερό
- 50 γρ. κακάο ION
- 50 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 2 μεσαία αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 120 ml. σπορέλαιο
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Υλικά για το γαρνίρισμα:
- 1 ION PATISSERIE cover cream
- 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Μέθοδος
- Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό να βράσει.
- Αμέσως μετά, κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομματάκια, την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με το βραστό νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το κακάο και αφού το πάρει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σπορέλαιο και τα αυγά.
- Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
- Αφού ο χυλός μας είναι έτοιμος, παίρνουμε φορμάκια για cupcakes και τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 (αν τα φορμάκια είναι μεταλλικά, τα βουτυρώνουμε και τα αλευρώνουμε πριν τα γεμίσουμε).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
- Όταν τα cup cakes κρυώσουν καλά, παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής που πριν έχουμε τοποθετήσει μια μύτη με μικρό άνοιγμα και τη γεμίζουμε με το ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα.
- Έπειτα, τρυπάμε ένα-ένα τα cupcakes στο κέντρο τους από την πάνω πλευρά και μοιράζουμε την καραμέλα μας σε όλα.
- Αμέσως μετά, παίρνουμε μια άλλη σακούλα ζαχαροπλαστικής, που πριν έχουμε τοποθετήσει μια μύτη οδοντωτή με μεγάλο άνοιγμα και τη γεμίζουμε με όλη την ποσότητα από την cover cream.
- Αφού τη γεμίσουμε, της κάνουμε μερικές μαλάξεις με τα χέρια μας, ώστε να ζεσταθεί και να μαλακώσει το cover cream.
- Τέλος, γαρνίρουμε κάνοντας μια ροζέτα με την cover cream πάνω από κάθε cup cake.
Cupcakes Σοκολάτα Καραμέλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή