Γλυκά πιροσκί με ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας και μπανάνα

20-22
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, μαγιά στιγμής, ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, μπανάνα, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Γλυκά πιροσκί με ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας και μπανάνα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη ζύμη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 1/2 κγ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2κγ βούτυρο λιωμένο όχι ζεστό
- 1 αυγό
- 750γρ αλεύρι
- Υλικά για τη γέμιση
- 100γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη
- 10γρ κρέμα γάλακτος
- 1 μπανάνα λιωμένη με ένα πιρούνι
- Για το σερβίρισμα
- ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας
- ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Εκτέλεση για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύω την μαγιά μαζί με την ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνω για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτω το γάλα το βούτυρο και το αυγό και αφήνω για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω με ελαφρές κινήσεις. Σκεπάζω με μια μεμβράνη και αφήνω για 20 λεπτά να φουσκώσει το μείγμα.
- 2.Πλάθω σε μπαλάκια των 50 γραμμαρίων και αφήνω ξανά στην άκρη για 10 λεπτά. Έπειτα με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγω σε στρογγυλά ζυμαράκια, βάζω λίγη από την γέμιση, κλείνω σε μισοφέγγαρα και τηγανίζω σε ηλιέλαιο και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- 3.Εκτέλεση για τη γέμιση: Λιώνω την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σε μπέν μαρί και έπειτα προσθέτω την μπανάνα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έναν χονδροκομμένο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
- 4.Εκτέλεση για το σερβίρισμα: Λιώνω το ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και περιχύνω τα ζεστά πιροσκί. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Γλυκά πιροσκί με ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας και μπανάνα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή