Buttercups με φυστικοβούτυρο και ΙΟΝ Dark

10
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ξυλιτόλη, στέβια, φιστικοβούτυρο, ION Dark με στέβια, αλάτι, αλάτι Ιμαλαίων, αλεύρι βρώμης, λάδι καρύδας
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Buttercups με φυστικοβούτυρο και ΙΟΝ Dark

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 360 γρ. ΙΟΝ Dark κλασική χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- 220 γρ. φυστικοβούτυρο τραγανό ή απαλό
- 3 κ.σ. στέβια σκόνη ή ξυλιτόλη περασμένη από το μπλέντερ
- 5 κ.σ. αλεύρι βρώμης
- 4 κ.γ. λάδι καρύδας
- Μια πρέζα αλάτι (αν το φυστικοβούτυρο είναι ανάλατο)
- Ροζ αλάτι Ιμαλαίων (προαιρετικά)
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε θήκες για muffins σε μια φόρμα για muffins.
- 2.Βάζουμε 2-3 δάχτυλα νερό σε ένα κατσαρολάκι, το βράζουμε και το αφαιρούμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε επάνω ένα πήλινο ή γυάλινο μπωλ με τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- 3.Αναμιγνύουμε το φυστικοβούτυρο με το αλεύρι βρώμης, τη στέβια και το αλάτι (αν χρησιμοποιούμε) και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- 4.Όταν έχει λιώσει η σοκολάτα, βάζουμε 2 κ.γ. σε κάθε θήκη muffin, τόση όσο να καλυφθεί ο πάτος (περίπου μισό εκατοστό σε ύψος) αλλά και οι πλευρές.
- 5.Παίρνουμε ποσότητα περίπου μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα του φυστικοβούτυρου, το πλάθουμε στα χέρια μας σαν μπαλίτσα και το τοποθετούμε στην θήκη με τα muffins πιέζοντας πολύ ελαφρά.
- 6.Περιχύνουμε από πάνω με 5 κ.γ. λιωμένη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς το φυστικοβούτυρο και η σοκολάτα να καλύψει και τις πλευρές.
- 7.Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι Ιμαλαίων και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν.
- 8.Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για περίπου 10 μέρες.
Buttercups με φυστικοβούτυρο και ΙΟΝ Dark
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή