×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Mους σοκολάτας με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream


Mους σοκολάτας με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Mους σοκολάτας με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
15-20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Mους σοκολάτας με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την ζύμη της βάσης θα χρειαστούμε
  • 80 γρ ηλιέλαιο
  • 75 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 50 γρ αυγό (δηλαδή 1 τεμάχιο)
  • 180 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 γρ αλάτι
  • Για το μους σοκολάτα θα χρειαστούμε
  • 150 γρ φυτική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική (ψιλοκομμένη)
  • 350 γρ ζωική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 200 γρ ΙΟΝ Patisserie Cover Cream (λιωμένο)
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κάδος του μίξερ, γάντζο του μίξερ, σύρμα του μίξερ, λεκάνη, κατσαρόλα, μαρίζ, σύρμα χειρός, πλάστη, λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη της βάσης: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη καρύδας, το αυγό και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα. Στην συνέχεια αφαιρούμε το σύρμα από το μίξερ και τοποθετούμε το γάντζο. Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και ανακατεύουμε στην αργή ταχύτητα. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και γίνουν ζύμη (η οποία κολλάει λίγο στο χέρι) αποσύρουμε από το κάδο του μίξερ και τυλίγουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στην συνέχεια ανοίγουμε με το πλάστη την ζύμη σε πάχος 1 cmπερίπου.Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 – 18 λεπτά περίπου. Με το που βγαίνει από το φούρνο κόβουμε με στρογγυλό κουπ-ατ διαμέτρου 6 cm περίπου δίσκους. Αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον για να κρυώσουν εντελώς.
  • 2.Για το μους σοκολάτας: Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν μαρί (κατσαρόλα με νερό) σε μέτρια φωτιά την ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε από την φωτιά. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την φυτική κρέμα γάλακτος (χωρίς να βράσει) και την προσθέτουμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα (περίπου στους 35 0 C). Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση των υλικών. Αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον να κρυώσει το γκανάζ εντελώς.
  • 3.Τοποθετούμε την ζωική κρέμα γάλακτος μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μισοχτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι). Στην συνέχεια προσθέτουμε το γκανάζ (εντελώς κρύο αλλά ρευστό) μέσα στην μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά μεταξύ τους. Τοποθετούμε το μους στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα περίπου.
  • 4.Σύνθεση γλυκού: Τοποθετούμε στο κέντρο του δίσκου της ψημένης ζύμης με ένα κουτάλι της σούπας ή με σακούλα ζαχ/κής και στρογγυλό κορνέ το μους σοκολάτας. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.
  • 5.Για το ντεκόρ: Επικαλύπτουμε με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream στην επιφάνεια του μους όπως αυτό είναι παγωμένο. Για να ρευστοποιήσουμε το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 wattγια 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο για να επικαλύψουμε.
  • 6.Για την παρουσίαση: Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Mους σοκολάτας με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta