Cheesecake με μαρμελάδα κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Κεράσματα
Συστατικά : κρυσταλλική ζάχαρη, μπισκότα, ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, ρούμι, αλάτι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κάστανα, κονιάκ, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Cheesecake με μαρμελάδα κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα
- 120 γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο
- Για την κρέμα
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 50 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
- Για την μαρμελάδα καστανό
- 500 γρ. κάστανα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 500 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κλωναράκι βανίλια
- 1 σφηνάκι ρούμι μαύρο ή κονιάκ
Μέθοδος
- 1.Για τη βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.
- 2.Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι, πιέζοντάς το πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 10 λεπτά να παγώσει καλά.
- 3.Για την κρέμα: Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- 4.Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος ρευστή.
- 5.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει η κρέμα.
- 6.Ρίχνουμε την λευκή κουβερτούρα και ομογενοποιηούμε.
- 7.Γεμίζουμε το τσέρκι πάνω από το μπισκότο.
- 8.Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- 9.Για τη μαρμελάδα κάστανο: Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μια χαρακιά στο πλαϊνό μέρος κάθε κάστανου από την κορυφή προς τη βάση.
- 10.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
- 11.Προσθέτουμε το αλάτι και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- 12.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα λίγα-λίγα και με τη μύτη ενός μαχαιριού τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα και τη μαλακή εσωτερική μεμβράνη.
- 13.Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. νερό, τη ζάχαρη και τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας, μαζί με το κλωναράκι της.
- 14.Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο.
- 15.Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα του σιροπιού στον κάδο του μπλέντερ.
- 16.Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
- 17.Ενσωματώνουμε τον πουρέ στο υπόλοιπο σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- 18.Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ποτό, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
- 19.Σερβίρουμε.
Cheesecake με μαρμελάδα κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή