Γλυκιά Τάρτα Κολοκύθας

16
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, ζάχαρη, κανέλα, κολοκύθα, κρέμα γάλακτος, μέλι, μοσχοκάρυδο, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Γλυκιά Τάρτα Κολοκύθας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για την τάρτα
- 170γρ. αλεύρι
- 110γρ. βούτυρο από το ψυγείο σε κύβους
- 2 κρόκους αβγών
- 50γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα λεμονιού
- Υλικά για τη γέμιση
- 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
- 80γρ. ζάχαρη
- 50γρ. μέλι
- 3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 100γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος
- 1.Για να ετοιμάσουμε την ζύμη παίρνουμε ένα μεγάλο μπoλ και ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη, την πρέζα αλατιού, και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε στο ίδιο μπωλ τους κρόκους των αβγών και το βούτυρο σε κύβους. Πλάθουμε την ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
- 2.Τυλίγουμε την ζύμη μας σε μία διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- 3.Παίρνουμε την κολοκύθα μας και την βράζουμε περίπου για 20’. Μόλις μαλακώσει την σουρώνουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει.
- 4.Αφού κρυώσει την πολτοποιούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι, τα αβγά, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά μας, το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε ελαφρά. Αφού δέσει το μείγμα μας, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.
- 5.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
- 6.Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο και την στρώνουμε με τα χέρια μας προσεχτικά σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα 25 εκ.
- 7.Όταν είναι καλυμένα τα τοιχώματα και ο πάτος του σκεύους μας, ρίχνουμε μέσα την γέμιση μας.
- 8.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40’.
- 9.Μόλις η τάρτα έχει όψη μπισκότου, την αφαιρούμε, την αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με καρύδια.
Γλυκιά Τάρτα Κολοκύθας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή