Μακαρόν με γέμιση σοκολάτα υγείας αμυγδάλου ΙΟΝ με 72% κακάο

13
35'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου, Κεράσματα
Συστατικά : αβγά, αλάτι, αλεύρι αμυγδάλου, άχνη ζάχαρη, ΙΟΝ Αμυγδάλου Υγείας με 72% κακάο, κρέμα τυριού, κρυσταλλική ζάχαρη, χυμός λεμονιού
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Μακαρόν με γέμιση σοκολάτα υγείας αμυγδάλου ΙΟΝ με 72% κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 100γρ αλεύρι αμυγδάλου
- 100γρ ζάχαρη αχνή
- 2 ασπράδια αυγού
- 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ αλάτι
- Για τη γέμιση
- 100γρ κρεμά τυρί
- 50γρ σοκολάτα υγείας αμυγδάλου72% ΙΟΝ
- 20γρ σοκολάτα υγείας αμυγδάλου72% για το γαρνίρισμα
- 70γρ ζάχαρη αχνή
Μέθοδος
- 1.Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μαρέγκα.
- 2.Προσθέστε την ζάχαρη κρυσταλλική σταδιακά, στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη αχνή και το αλάτι συνεχίζουμε το χτύπημα.
- 3.Αφαιρούμε το σύρμα και με μια σπάτουλα προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου
- 4.Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ενσωματώστε το μίγμα.
- 5.Το μίγμα πρέπει να στέκεται
- 6.Βάλτε το μίγμα σε ένα κορνέ.
- 7.Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και κόψτε τα macaron σε μεσαίο μέγεθος.
- 8.Αφήστε τα macaron για 20’’ μέχρι να μην κολλάνε στο δάχτυλο σας.
- 9.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 18 λεπτά.
- 10.Για την γέμιση: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε μεσαία ταχύτητα την κρέμα τυρί, με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει προσθέτουμε την σοκολάτα υγείας ΙΟΝ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- 11.Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ.
- 12.Γεμίζουμε τα macaron με την κρέμα.
- 13.Λιώνουμε σοκολάτα υγείας ΙΟΝ σε μπεν μαρί.
- 14.Γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ΙΟΝ.
Μακαρόν με γέμιση σοκολάτα υγείας αμυγδάλου ΙΟΝ με 72% κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή