×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατάκια με σπόρους κινόα, κακάο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ


Σοκολατάκια με σπόρους κινόα, κακάο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Σοκολατάκια με σπόρους κινόα, κακάο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
15-20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατάκια με σπόρους κινόα, κακάο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200 γρ σπόρους κινόα άσπρη (βρασμένη)
  • 50 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
  • 50 γρ σιρόπι σφένδαμο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 20 γρ σπόρους chia
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1 γρ αλάτι
  • 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λεκάνη, μαρίζ, κουτάλι σούπας, θερμόμετρο για τρόφιμα.
 
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό πάνω στην φωτιά και μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε τους σπόρους κινόα. Αφήνουμε να βράσουν οι σπόροι για 10 – 15 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι τους βρασμένους σπόρους κινόα έτσι ώστε να αφρατέψουν και να μην κολλάνε μεταξύ τους.
  • 2.Μέσα σε μια λεκάνη προσθέτουμε τους βρασμένους σπόρους κινόα, το κακάο ΙΟΝ, το σιρόπι σφένδαμο, το βούτυρο (ρευστό – χλιαρό), τους σπόρους chia, την βανιλλίνη, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά μια μαρίζ. Μόλις ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους προσθέτουμε και την μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ λιωμένη χλιαρή και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα μίγμα.
  • 3.Τοποθετούμε στο ψυγείο το μίγμα για 30 λεπτά μέσα στην λεκάνη.
  • 4.Κόβουμε με κουτάλι σε ακανόνιστα σχήματα (σαν βραχάκια) και τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση μεταξύ τους.
  • 5.Επανατοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • 6.Βουτάμε προαιρετικά σε μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ που την έχουμε λιώσει και την έχουμε ανακατέψει με την μαρίζ έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία της στους 300 C (μετράμε την θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα). Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • 7.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Σοκολατάκια με σπόρους κινόα, κακάο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta