Carrot cake με ανανά και ΙΟΝ Αμυγδάλου

10-12 κομμάτια
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Κεράσματα
Συστατικά : ΙΟΝ Αμυγδάλου Γάλακτος, καρότα, baking powder, καρύδια, αβγά, κρέμα τυριού, αλάτι, κρυσταλλική ζάχαρη, αλεύρι, σόδα, ανανάς, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, ηλιέλαιο
Carrot cake με ανανά και ΙΟΝ Αμυγδάλου

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το κέικ
- 160 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 185 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
- 165 γρ ηλιέλαιο
- 1 σοκολάτα ΙΟΝ Αμυγδάλου
- Για την επικάλυψη
- 200 γρ cream cheese
- 125 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 50 γρ άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 120 γρ καρότο τριμμένο
- 155 γρ ανανά ψιλοκομμένο
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- 2.Παίρνουμε μία φόρμα 24 εκ και την Βουτυρώνουμε. Καλύπτουμε τον πάτο με μια λαδόκολλα.
- 3.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
- 4.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα, το αλάτι και τη βανίλια.
- 5.Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά μέσα στα υγρά και ομογενοποιούμε.
- 6.Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, το τριμμένο καρότο, τον ανανά και τη σοκολάτα την οποία την έχουμε κόψει σε πλακάκια.
- 7.Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
- 8.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Τρυπάμε με το μαχαίρι και βγαίνει καθαρό βγάζουμε το κέικ μας από το φούρνο.
- 9.Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα.
- 10.Εκτέλεση για την βούτυρο κρέμα: Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο, ομογενοποιούμε με ένα σύρμα, προσθέτουμε τη βανίλια και τέλος το τυρί κρέμα. Με το που ομογενοποιηθούν τα υλικά μας σταματάμε το χτύπημα.
- 11.Τοποθετούμε την βούτυροκρέμα μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη με αστέρι.
- 12.Εφόσον το κέικ μας έχει κρυώσει τελείως το διακοσμούμε κάνοντας τριαντάφυλλα.
Carrot cake με ανανά και ΙΟΝ Αμυγδάλου
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή