Cupcakes με ION Kακάο και ΙΟΝ Nucrema
18
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, καφέ ζάχαρη, baking powder, χυμός πορτοκαλιού, ION Nucrema, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Cupcakes με ION Kακάο και ΙΟΝ Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 140 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ ζάχαρη καστανή
- 100 γρ αυγά (δηλαδή 2 τεμάχια)
- 1 γρ αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 125 γρ γάλα
- 25 γρ χυμό πορτοκάλι
- 200 γρ αλεύρι μαλακό
- 50 γρ ΙΟΝ Κακάο
- 12 γρ baking powder
- Για τη γέμιση και την επικάλυψη θα χρειαστούμε
- 100 γρ Nucrema ION
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: φόρμες για μικρά κέικ, λεκάνη, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κάδο του μίξερ.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο (που πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) τη ζάχαρη άχνη και τη καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
- 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
- 3.Προσθέτουμε τη βανιλλίνη, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και αυτά τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
- 4.Αφαιρούμε το σύρμα από το μίξερ και βάζουμε το φτερό. Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το κακάο και το baking powder και ανακατεύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μια ομοιογενείς ζύμη.
- 5.Τοποθετούμε τη ζύμη στις φόρμες μέχρι τα ¾ του ύψους της κάθε φόρμας.
- 6.Ψήνουμε στους 180 C για 20 – 25 λεπτά περίπου.
- 7.Αν θέλουμε να γεμίσουμε τα cup cakes με Nucrema τα κόβουμε αφού κρυώσουν εντελώς εγκάρσια και γεμίζουμε 2 – 3 στρώσεις ή γαρνίρουμε απλώς την επιφάνειά τους σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
- 8.Σερβίρουμε σε σκεύος κατά βούληση.
Cupcakes με ION Kακάο και ΙΟΝ Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή