×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Pots au chocolat με καρδιά καραμέλας


Pots au chocolat με καρδιά καραμέλας
Pots au chocolat με καρδιά καραμέλας
8
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 16 Μαρτίου, 2021

Pots au chocolat με καρδιά καραμέλας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Ένα εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι που απογειώνεται με την προσθήκη της καραμέλας στον πυρήνα του. Για μια πιο εύκολη εκδοχή, μπορείτε να φτιάξετε τα pots au chocolat χωρίς την καραμέλα. Αν φτιάξετε την καραμέλα, με την ποσότητα που θα περισσέψει, μπορείτε να γεμίσετε μπισκότα.

Συστατικά
Για την καραμέλα:
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 35 μλ νερό, 1 κτσ σιρόπι γλυκόζης
  • 110 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 35 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
Για τα pots au chocolat και τη διακόσμηση:
  • 150 γρ κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη
  • 25 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κτσ από την καραμέλα που φτιάξαμε
Ειδικό Σκεύος

Μπολάκια διαμέτρου 5cm

Μέθοδος

Για την καραμέλα:

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη.
  2. Όταν έχουμε μια ανοιχτόχρωμη καραμέλα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε γρήγορα μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  4. Επιστρέφουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  5. Αποσύρουμε ξανά και ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι το βούτυρο.
  6. Ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθεί και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.
  7. Μεταφέρουμε την καραμέλα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και τη φυλάμε στο ψυγείο.

 

Για τα pots au chocolat και τη διακόσμηση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα και το αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει, αλλά όχι να στερεοποιηθεί.
  4. Βγάζουμε την καραμέλα από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι του γλυκού, τοποθετούμε στο κάθε μπολάκι μια κουταλιά.
  5. Κατευθείαν γεμίζουμε το μπολάκι με το μείγμα σοκολάτας.
  6. Τοποθετούμε τα μπολάκια στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώσπου η σοκολάτα να πήξει.
Pots au chocolat με καρδιά καραμέλας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta