Γρήγορη σοκολατόπιτα
10-12
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, σιμιγδάλι, baking powder, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αβγά, αλεύρι, ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Γρήγορη σοκολατόπιτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη σοκολατόπιτα
- 120 γρ. ζάχαρη
- 6 μεσαία αυγά
- 120 ml. ηλιέλαιο
- 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. ΙΟΝ Κακάο
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- Υλικά για το σιρόπι
- 600 νερό
- 600 ζάχαρη
- 300 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Κλασική
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τη σοκολατόπιτα: Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο.
- 2.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο ,το σιμιγδάλι και το baking powder και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για μισό λεπτό.
- 3.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25×30εκ. περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- 4.Αφού ψηθεί, βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο, χαράζουμε στα κομμάτια που θέλουμε και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
- 5.Εκτέλεση για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει μια βράση.
- 6.Αμέσως μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά.
Γρήγορη σοκολατόπιτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή