×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατόπιτα με στέβια


Σοκολατόπιτα με στέβια
Σοκολατόπιτα με στέβια
1
60'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατόπιτα με στέβια

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
  • 3 ολόκληρα αυγά + 4 ασπράδια
  • 90 γρ κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3) ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
  • 150 γρ καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ αλεύρι καρύδας
  • 80 γρ κακάο ION
  • 1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 750 ml νερό
  • 200 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
  • 200 γρ σοκολάτα ΙΟΝ Dark με στέβια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 60 γρ κακάο ION
  • ΓΚΑΝΑΖ
  • 200 γρ εβαπορέ λάιτ
  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ με στέβια
Μέθοδος
  • 1.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάμε στο δυνατό για 10 λεπτά.
  • 2.Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας+κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
  • 3.Ανάβουμε τον φούρνο μας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ.
  • 4.Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσουμε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
  • 5.Ρίχνουμε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσαμε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.
  • 6.Αδειάζουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • 7.Τώρα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα μας.
  • 8.Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε την στέβια , το κακάο , κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
  • 9.Αφαιρούμε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • 10.Όταν έχει ψηθεί ( το ελέγχουμε με μαχαιράκι ) την βγάζουμε απο το φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.
  • 11.Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
  • 12.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να κάψει. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
  • 13.Ανακατεύουμε πολύ καλά έως να λιώσει και έχουμε μια υπέροχη , βελούδινη γκανάζ.
  • 14.Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα μας.
  • 15.Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνουμε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με λίγες θερμίδες!!
Σοκολατόπιτα με στέβια
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta