Cremeux με μπράουνις και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες κλασική και γάλακτος
6
80'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ION Patisserie Κουβερτούρα Γάλακτος, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αβγά, αλεύρι, βούτυρο, καφέ ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, φουντούκια
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Cremeux με μπράουνις και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες κλασική και γάλακτος
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το cremeux θα χρειαστούμε
- 150 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη
- 150 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 370 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
- Για το μπράουνις θα χρειαστούμε
- 140 γρ βούτυρο
- 100 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη
- 100 γρ αυγά (ή 2 τεμάχια αυγά)
- 20 γρ κρόκος (ή 1 τεμάχιο αυγό τον κρόκο του)
- 160 γρ καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
- 60 γρ αλεύρι μαλακό
- 115 γρ φουντούκι χοντροκομμένο
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, κατσαρολάκι, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ, μεμβράνη, κόσκινο ή σητάκι, ταψάκι διαστάσεων 20x20 cm, κουτάλι, σακούλα ζαχαροπλαστικής, στρογγυλό ή κατσαρό κορνέ μεσαίου μεγέθους, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Μέθοδος
- 1.Για το cremeux: Τοποθετούμε μέσα στη λεκάνη και σε μπαίν-μαρί τα 2 είδη patisserie κλασική και γάλακτος σοκολάτες της ΙΟΝ ψιλοκομμένες. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν εντελώς. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την ζωική κρέμα γάλακτος. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στις λιωμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε στο κέντρο κυκλικά με τη μαρίζ για 5 λεπτά. Μόλις ενωθούν τα υλικά σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και αφήνουμε το cremeux στο εξωτερικό περιβάλλον να κρυώσει εντελώς. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες έτσι ώστε να σφίξει ικανοποιητικά για να μπορεί να στέκεται.
- 2.Για το μπράουνις: Τοποθετούμε μέσα στη λεκάνη και σε μπαίν-μαρί το βούτυρο και τη patisserie κλασική σοκολάτα της ΙΟΝ ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν τα 2 υλικά εντελώς.
- 3.Ταυτόχρονα σε μια άλλη λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά, το κρόκο, την καστανή κρυσταλλική ζάχαρη και το μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο). Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 4.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά της 2 λεκάνης μέσα στα υλικά της 1 λεκάνης και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 λεπτό.
- 5.Τέλος προσθέτουμε το φουντούκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε επίσης με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- 6.Ρίχνουμε το μίγμα του μπράουνις μέσα στο ταψάκι που έχει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάτο και απλώνουμε με ένα κουτάλι επίπεδα.
- 7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20 – 25 λεπτά περίπου.
- 8.Σύνθεση του γλυκού: Μόλις κρυώσει το μπράουνις εντελώς μεριδοποιούμε και τοποθετούμε σε σκεύος της αρεσκείας μας π.χ. πιάτο. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό ή κατσαρό κορνέ (μεσαίου μεγέθους) με το cremeux και γαρνίρουμε στην επιφάνεια του μπράουνις κατά βούληση. Προαιρετικά τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε λίγη τριμμένη κλασική σοκολάτα ΙΟΝ στην
Cremeux με μπράουνις και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρες κλασική και γάλακτος
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή