Blondies με λευκή σοκολάτα και σμέουρα

Για ένα ταψάκι 20x20 εκ. που δίνει 20 τμχ
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αυγά, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη, σμέουρα, αλάτι, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
18 Φεβρουαρίου, 2021
Blondies με λευκή σοκολάτα και σμέουρα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Όλοι γνωρίζουν τα brownies – πόσοι από εσάς όμως έχετε δοκιμάσει τη λευκή εκδοχή τους; Η γλυκιά λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και τα όξινα φρέσκα ζουμερά σμέουρα συνθέτουν ένα απόλυτα ισορροπημένο γευστικό προφίλ. Το μυστικό είναι να μην τα παραψήσετε, για να μείνουν υγρά στο εσωτερικό τους, όπως ακριβώς και τα brownies.
Συστατικά
Για τα blondies:
- 280 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 150 γρ βούτυρο ανάλατο
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 200 γρ αλεύρι μαλακό
- ½ κτγ αλάτι
- 25-30 φρέσκα σμέουρα
- 50 γρ κατεψυγμένα σμέουρα, αποψυγμένα και όσο το δυνατόν στραγγισμένα
- 150 γρ κατεψυγμένα σμέουρα
- 50 γρ άχνη ζάχαρη
Ειδικό Σκεύος
Ταψάκι 20x20cm
Μέθοδος
Για τα blondies:
- Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με έναν αναδευτήρα, ώσπου να ασπρίσουν.
- Χύνουμε το μείγμα σοκολάτας-βούτυρο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα τα κατεψυγμένα και τα φρέσκα σμέουρα.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι 20×20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
- Γεμίζουμε το ταψάκι με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.
- Τα blondies είναι έτοιμα όταν η επιφάνειά τους έχει γίνει κρακελαριστή και εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους, βγαίνει σχεδόν στεγνή, με λίγα υγρά ψίχουλα. Η επιφάνειά τους, όταν την πιέζουμε, πρέπει να είναι μαλακή.
- Βγάζουμε τα blondies από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Για τη σος σμέουρων:
- Ζυγίζουμε τα σμέουρα και τη ζάχαρη μέσα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στο μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αναδευτήρα για λίγα λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά τους και να έχουμε μια πηχτή σος.
- Μπορούμε να χτυπήσουμε τη σος στον πολυκόφτη εάν τη θέλουμε λεία ή να την αφήσουμε με κομμάτια.
- Σερβίρουμε τα blondies με τη σος σμέουρων και, αν θέλουμε, μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Blondies με λευκή σοκολάτα και σμέουρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή