×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Soft Cookies Γεμιστά με Πραλίνα


Soft Cookies Γεμιστά με Πραλίνα
Soft Cookies Γεμιστά με Πραλίνα
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19 Ιανουαρίου, 2022

Soft Cookies Γεμιστά με Πραλίνα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
‣300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ‣150 γρ. βούτυρο αγελάδος ‣130 γρ. καστανή ζάχαρη ‣100 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ PATISSERIE ‣90 γρ. ζάχαρη ‣2 μεσαία αυγά ‣1 κ.γ μέλι ‣1/2 κ.γ σόδα ‣Ξύσμα από ένα πορτοκάλι Για τη γέμιση ‣Πραλίνα φουντουκιού IΟΝ NUCREMA
Μέθοδος

Παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο.

Έπειτα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε 8 κουταλιές από την πραλίνα, τις ακουμπάμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, την μια δίπλα στην άλλη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης και το μέλι, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα αυγά, που πριν έχουμε χτυπήσει, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, σταματάμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το ξύσμα και την κουβερτούρα, που πριν έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.

Τέλος, τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και αφού το καλύψουμε καλά το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.

Όταν το ζυμάρι μας παγώσει, φτιάχνουμε μπάλες των 50 γραμμαρίων περίπου και αμέσως μετά τις ανοίγουμε πιέζοντας στη μέση τους φτιάχνοντας λεπτά στρογγυλά ζυμαράκια,
προσέχοντας το πάχος τους να μην είναι λιγότερο από μισό εκατοστό.

Έπειτα, παίρνουμε το ένα ζυμαράκι, ακουμπάμε στη μέση του μια από τις παγωμένες κουταλιές της πραλίνας μας και από πάνω το σκεπάζουμε με ένα δεύτερο ζυμαράκι, προσέχοντας να καλύψει σωστά το ένα το άλλο.

Στη συνέχεια, πιέζουμε καλά περιμετρικά τα 2 δισκάκια μεταξύ τους φτιάχνοντας ένα μεγάλο μπισκότο.

Συνεχιζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα ζυμαράκια, τοποθετώντας τα, κάθε φορά, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας, μεγάλα κενά μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο απλώνουν πολύ.

Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 10-12 λεπτά.

Soft Cookies Γεμιστά με Πραλίνα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta