×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ατομικά σοκολατένια τράιφλ


Ατομικά σοκολατένια τράιφλ
Ατομικά σοκολατένια τράιφλ
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15 Ιουνίου, 2022

Ατομικά σοκολατένια τράιφλ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Το τράιφλ είναι ένα βρετανικό επιδόρπιο που δεν έχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή. Η φιλοσοφία του είναι απλή: σερβίρεται σε γυάλα ή ποτήρια και αποτελείται από διάφορες στρώσεις. Μπορεί να είναι μια βάση από κομμάτια κέικ, μπισκότα ή μπράουνι, μια ή δύο διαφορετικές κρέμες και κάποια τραγανή γαρνιτούρα ή φρέσκα φρούτα. Το δικό μας τράιφλ έχει κύβους σοκολατένιου κέικ ποτισμένους με σιρόπι σοκολάτας, σοκολατένια κρέμα και σαντιγί!

Συστατικά
Για 4 άτομα Για το κέικ:
  • 4-5 φέτες κέικ σοκολάτας
Για το σιρόπι:
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 200 μλ νερό
  • 25 γρ κακάο ΙΟΝ
Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 200 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 μλ γάλα πλήρες
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κρόκοι από μεσαία αυγά
  • 20 κορνφλάουρ
  • 90 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ, τεμαχισμένη
Για τη σαντιγί και το σερβίρισμα:
  • 200 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 20 γρ ζάχαρη άχνη
  • σοκοφρετάκια ΙΟΝ, για το γαρνίρισμα
Μέθοδος

Για το κέικ:

  1. Κόβουμε το κέικ σε μικρούς κύβους και τοποθετούμε 5-6 σε κάθε ποτήρι. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κέικ που σας έχει περισσέψει, ένα συσκευασμένο κέικ από το σουπερμάρκετ ή να το φτιάξετε μόνοι σας με κάποια από τις συνταγές μας.)

Για το σιρόπι:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο να βράσουν.
  2. Μόλις πάρουν βράση, η ζάχαρη και το κακάο έχουν διαλυθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Όταν το σιρόπι κρυώσει, χύνουμε λίγο σε κάθε ποτήρι, ώστε το κέικ να μουσκέψει.
  4. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις κρέμες.

Για την κρέμα σοκολάτας:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα με το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με την άλλη μισή ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Μέσα στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με τον αυγοδάρτη, ώσπου να έχουμε μια λεία πάστα.
  4. Μόλις η κρέμα με το γάλα πάρουν βράση, χύνουμε λίγο μέσα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη, ώστε να ζεσταθεί σταδιακά το μείγμα.
  5. Χύνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  6. Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα ολόκληρο το μείγμα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη, ώσπου να πήξει η κρέμα μας.
  7. Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει.
  8. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη, έτσι ώστε να την ακουμπάει.
  9. Όταν η κρέμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα από την προηγούμενη μέρα και να συναρμολογήσουμε τα τράιφλ πριν το σερβίρισμα.

Για τη σαντιγί και το σερβίρισμα:

  1. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαντιγί ως και 1 ώρα πριν το σερβίρισμα και να τη φυλάξουμε στο ψυγείο.
  2. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, που πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο, μαζί με την άχνη, σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, ώσπου να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
  3. Με ένα κουτάλι ή με κορνέ, τοποθετούμε λίγη σαντιγί σε κάθε ποτήρι.
  4. Γαρνίρουμε με σοκοφρετάκια και σερβίρουμε.
  5. Φυλάμε τα τράιφλ που περίσσεψαν στο ψυγείο, το πολύ ως και για 3 μέρες.
Ατομικά σοκολατένια τράιφλ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta