Αχλάδια ποσέ με σοκολάτα

60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Εύκολα & απλά
Συστατικά : κρυσταλλική ζάχαρη, παγωτό, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αμύγδαλα, αχλάδια, βανίλια, κρέμα γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
16 Μαΐου, 2022
Αχλάδια ποσέ με σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτή η κλασική συνταγή του γαλλικού ρεπερτορίου λέγεται Poires Belle Hélène, που σημαίνει «αχλάδια Ωραία Ελένη». Θα τη βρείτε πολύ συχνά στο μενού των παριζιάνικων μπιστρό να σερβίρεται έτσι ακριβώς, με γκανάς σοκολάτας, παγωτό βανίλια και αμύγδαλα φιλέ. Τη δημιούργησε ο ξακουστός σεφ Εσκοφιέ το 1864 και το όνομα αναφέρεται στην ομώνυμη οπερέτα του Όφενμπαχ.
Συστατικά
Για 4 άτομα
- 1 λίτρο νερό
- 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 λοβός βανίλιας, κομμένος στα δύο κατά μήκος
- 4 αχλάδια, ώριμα αλλά όχι πολύ μαλακά
- 4 μπάλες παγωτό βανίλια
- λίγα αμύγδαλα φιλέ
- 300 γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 250 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τον λοβό βανίλιας να ζεσταθούν, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια, χωρίς όμως να κόψουμε το κοτσάνι τους.
- Μόλις το σιρόπι αρχίσει να σιγοβράζει, βυθίζουμε μέσα τα αχλάδια.
- Στην επιφάνεια του νερού, τοποθετούμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, το οποίο έχουμε κόψει στο μέγεθος της κατσαρόλας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καπάκι της κατσαρόλας ως οδηγό).
- Σιγοβράζουμε τα αχλάδια για περίπου 30’. Πρέπει να είναι τόσο μαλακά ώστε να μπορούμε να τα κόψουμε με κουτάλι, αλλά να κρατάνε το σχήμα τους.
- Βγάζουμε τα αχλάδια από το σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα μπολ, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα.
- Μόλις η κρέμα γάλακτος βράσει, τη χύνουμε μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
- Σερβίρουμε τα αχλάδια με την γκανάς, μια μπάλα παγωτού και λίγα αμύγδαλα φιλέ.
Αχλάδια ποσέ με σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή