Εκμέκ κανταΐφι με λευκή σοκολάτα
![Εκμέκ κανταΐφι με λευκή σοκολάτα](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/uploads/2022/06/ekmek-kadaifi-2.jpg)
90'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τα παραδοσιακά
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
17 Ιουνίου, 2022
Εκμέκ κανταΐφι με λευκή σοκολάτα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Παραδοσιακό και αγαπημένο, το εκμέκ κανταΐφι εμπλουτίζεται σε αυτήν εδώ τη συνταγή με τη λατρεμένη λευκή σοκολάτα ΙΟΝ!
Συστατικά
Για ένα ταψί 25x25 εκ.
Για το σιρόπι:
- 250 μλ νερό
- 300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 250 γρ κανταΐφι (μισό πακέτο)
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 400 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 500 μλ γάλα πλήρες
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 4 κρόκοι από μεσαία αυγά
- 70 κορνφλάουρ
- 180 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ, τεμαχισμένη
- 500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να ζεσταίνονται σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία.
- Μόλις πάρουν βράση και η ζάχαρη έχει λιώσει, αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το κανταΐφι:
- Ανοίγουμε το πακέτο με το κανταΐφι και το ξαίνουμε με τα δάχτυλά μας.
- Το απλώνουμε σε ένα ταψί και ραντίζουμε με το βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 1 ώρα περίπου σύνολο, ή ώσπου να πάρει χρώμα. Ενδιάμεσα, ανοίγουμε τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε μία-δύο φορές, για να πάρει χρώμα παντού.
- Βγάζουμε το κανταΐφι από τον φούρνο και καυτό όπως είναι, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
- Περιμένουμε μισή ώρα, ώστε να τραβήξει όλο το σιρόπι.
Για την κρέμα:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα με το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με την άλλη μισή ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Μέσα στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με τον αυγοδάρτη, ώσπου να έχουμε μια λεία πάστα.
- Μόλις η κρέμα με το γάλα πάρουν βράση, χύνουμε λίγο μέσα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη, ώστε να ζεσταθεί σταδιακά το μείγμα.
- Χύνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα ολόκληρο το μείγμα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη, ώσπου να πήξει η κρέμα μας.
- Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
- Καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη, έτσι ώστε να την ακουμπάει.
- Όταν η κρέμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα από την προηγούμενη μέρα.
Για τη σαντιγί και το σερβίρισμα:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη, σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, ώσπου να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
- Σε ένα τετράγωνο ταψί, κατά προτίμηση γυάλινο ώστε να βλέπουμε τις στρώσεις, μεταφέρουμε το κανταΐφι και το πιέζουμε ώστε να σχηματίσουμε τη βάση.
- Σκεπάζουμε με την κρέμα.
- Τέλος, απλώνουμε στην επιφάνεια τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και σερβίρουμε.
- Φυλάμε όσο εκμέκ κανταΐφι περίσσεψε στο ψυγείο, ως και για 3 μέρες.
Εκμέκ κανταΐφι με λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή