Μαντλέν Σοκολάτας
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
5 Μαΐου, 2023
Μαντλέν Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 20 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεσαία αυγά
- 50 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Μέθοδος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε το βούτυρο, που έχουμε λιώσει αλλά δεν είναι καυτό και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις σταγόνες και το κακάο, που πριν έχουμε κοσκινίσει.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποiηθεί το μείγμα μας.
- Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε την φόρμα για τα Μαντλέν, με την βοήθεια 2 μικρών κουταλιών, γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 8 λεπτά.
Μαντλέν Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή