Muffins με ταχίνι και πορτοκάλι
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : χυμός πορτοκαλιού, baking powder, αβγά, αλεύρι, αμύγδαλα, κρυσταλλική ζάχαρη, πορτοκάλι, ταχίνι
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Muffins με ταχίνι και πορτοκάλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300γρ. ταχίνι
- 250ml χυμό πορτοκάλι
- 3 αβγά
- 2κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- το ξύσμα από τα πορτοκάλια του χυμού
- κροκάν αμυγδάλου
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- 2.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- 3.Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- 4.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές το μείγμα.
- 5.Ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με κροκάν .
- 6.Γεμίζουμε 12 φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε για 30’. Χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε για άλλα 30’.
- 7.Τα κείκ με ταχίνι κάνουν τραγανή κρούστα και είνει επιρρεπή στο να ψήνονται πολύ. Αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 15΄.
Muffins με ταχίνι και πορτοκάλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή