Cinnamon rolls

8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, γάλα, κανέλα, καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη, ξηρή μαγιά, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Cinnamon rolls

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη ζύμη θα χρειαστούμε
- 175 γρ αλεύρι μαλακό
- 150 γρ αλεύρι σκληρό
- 4 γρ ξηρή μαγιά
- 120 γρ γάλα
- 40 γρ βούτυρο
- 35 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 γρ αλάτι
- 90 γρ αβγά
- Για τη γέμιση θα χρειαστούμε
- 120 γρ καστανή ζάχαρη
- 100 γρ αλεύρι μαλακό
- 7 γρ κανέλα σκόνη
- 75 γρ βούτυρο (κομμένο σε κύβους)
- Προαιρετικά για το γλάσο θα χρειαστούμε
- 50 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 10 γρ νερό
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: λεκάνη, κατσαρόλα, πινέλο, πλάστης, ταψάκι διαστάσεων 20 χ 20.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε το μαλακό αλεύρι, το σκληρό αλεύρι και τη ξηρή μαγιά μέσα σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
- 2.Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη κρυσταλλική λευκή ζάχαρη και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να ζεσταθούν (περίπου στους 60 C).
- 3.Ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα μέσα στη λεκάνη με τα άλευρα και τη ξηρή μαγιά και αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη. Μόλις αρχίζει να αποκτάει σώμα προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη (δηλαδή για 5 λεπτά περίπου) και σχηματοποιούμε σε μπάλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη μέσα στη λεκάνη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει στο διπλάσιο του αρχικού της όγκου.
- 4.Για να προετοιμάσουμε τη γέμιση ανακατεύουμε μέσα σε μια λεκάνη τη καστανή ζάχαρη, το μαλακό αλεύρι, και τη κανέλα σκόνη με το χέρι και προσθέτουμε και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
- 5.Ανοίγουμε τη φουσκωμένη ζύμη με ένα πλάστη σε σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και σε πάχος 1 cm περίπου.
- 6.Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας περίπου 1 cm από όλες τις άκρες της χωρίς γέμιση. Βρέχουμε όλες τις άκρες με ένα πινέλο με νερό.
- 7.Διπλώνουμε από τη πλευρά που είναι πιο μακριά (δηλαδή κατά μήκος) σε ρολό.
- 8.Κόβουμε εγκάρσια και σε πάχος 2 cm περίπου σε μερίδες και τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι φούρνου το ένα δίπλα στο άλλο.
- 9.Σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και περνάμε την επιφάνεια απαλά με ένα πινέλο με λίγη κρέμα γάλακτος.
- 10.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για 25 λεπτά περίπου. Με την έξοδο από το φούρνο ξαναπερνάμε με ένα πινέλο την επιφάνεια με κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προαιρετικά αν θέλουμε ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) με το νερό και γλασάρουμε την επιφάνεια από τα cinnamon rolls.
Cinnamon rolls
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή