





Σοκολατένιο cheesecake με cover cream ION

Προσθήκη
στα αγαπημένα
- Για την βάση
- 250γρ μπισκότα σοκολάτας με βρώμη
- 80γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50γρ φουντούκια χονδροσπασμένα
- 30γρ ζάχαρη άχνη
- Για την κρέμα
- 225γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 9γρ ζελατίνη σε φύλλα (μουλιασμένη σε κρύο νερό)
- 680γρ τυρί κρέμα
- 30γρ άχνη
- 125γρ κρέμα γάλακτος
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1.Εκτέλεση για την βάση: Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει το βούτυρο, έπειτα στρώνουμε σε μια φόρμα της αρεσκείας μας (στρογγυλή -τετράγωνη ή ατομικά φορμάκια). Τοποθετώ στο ψυγείο να σφίξει.
2.Για την κρέμα: Σε μπεν μαρί λιώνω την σοκολάτα μαζί με τα υγρά (γάλα- κρέμα γάλακτος). Ξεχωριστά χτυπάω σε ένα μπόλ με το σύρμα (ή μίξερ χειρός) το τυρί κρέμα, την άχνη και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
3.Μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη προσθέτω την ζελατίνη και μόλις λιώσει καλά τα προσθέτω ανακατεύοντας στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
4.Στήσιμο γλυκού: Μόλις παγώσει ελαφρώς η βάση μας ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και ξανατοποθετώ στο ψυγείο μέχρι το γλυκό να παγώσει πολύ καλά. Παράλληλα ετοιμάζω την επικάλυψη COVER CREAM ION με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
5.Όσο ζεσταίνω το γλάσσο βάζω για λίγο το γλυκό μας στην κατάψυξη. Μόλις το COVER CREAM είναι έτοιμο βγάζω το γλυκό από την κατάψυξη και γλασάρω με μια σπάτουλα προσέχω η στρώση του γλάσου να μην είναι πολύ χονδρή.
6.Τέλος γαρνίρω με φρέσκα σταφύλια κομμένα στην μέση (κάθετα) και χονδροσπασμένα φουντούκια.

Προσθήκη
στα αγαπημένα




