×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Προφιτερόλ με παγωτό με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική


Προφιτερόλ με παγωτό με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Προφιτερόλ με παγωτό με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
4
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Προφιτερόλ με παγωτό με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά

Συστατικά

  • Για τα σουδάκια θα χρειαστούμε
  • 16 – 20 τεμάχια σουδάκια μικρού μεγέθους
  • (Για την ζύμη για σου μπορείτε να δείτε τις οδηγίες, σε προηγούμενη συνταγή στο site π.χ. Σουδάκια με κρέμα σοκολάτα και επικάλυψη ION Patisserie Cover Cream)
  • Για το παγωτό (π.χ. βανίλια) θα χρειαστούμε
  • 400 γρ παγωτό (π.χ. βανίλια ή καϊμάκι) έτοιμο
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μεμβράνη, κόσκινο ή σητάκι, ποτήρια ή μπολ της αρεσκείας μας.
Μέθοδος
  • 1.Για τη σάλτσα Προφιτερόλ: Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα (3,5% λιπαρά), την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι λίγο πριν να βράσει το μίγμα.
  • 2.Ταυτόχρονα σε μια λεκάνη προσθέτουμε το νερό, το γάλα (0% λιπαρά) την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο της ΙΟΝ και το μαλακό αλεύρι (και τα 2 κοσκινισμένα). Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 3.Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό (σχεδόν καυτό) μίγμα της κατσαρόλας μέσα στα υλικά που βρίσκονται στην λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
  • 4.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υλικά της λεκάνης και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα συνεχώς. Μόλις βράσουν τα υλικά της κατσαρόλας, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε για 2 λεπτά στην άκρη.
  • 5.Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα της ΙΟΝ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς και να ομογενοποιηθεί πλήρως με όλα τα υλικά.
  • 6.Σκεπάζουμε την σάλτσα Προφιτερόλ με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλη την επιφάνειά της και την αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον να κρυώσει εντελώς.
  • 7.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες και μετά σερβίρουμε κατά βούληση.
  • 8.Tip: Σε περίπτωση που η σάλτσα προκύψει λίγο σφιχτή, πριν να την σερβίρουμε προσθέτουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα έτσι ώστε να αποκτήσει παχύρευστη δομή.
  • 9.Για την σύνθεση του Προφιτερόλ: Σερβίρουμε σε ποτήρι ή μπολ λίγη ποσότητα παγωτού τοποθετούμε από πάνω σουδάκια γεμισμένα με παγωτό και περιχύνουμε με σάλτσα Προφιτερόλ στην επιφάνεια. Προαιρετικά αν θέλουμε τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ή κοσκινίζουμε λίγο κακάο της ΙΟΝ.
Προφιτερόλ με παγωτό με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta