Σεμιφρέντο Μόκα

10-12
36'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : μαύρη ζάχαρη, αβγά, μπισκότα σαβαγιάρ, αλάτι, τρούφα, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, καφές, κρέμα γάλακτος, λικέρ καφέ
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Σεμιφρέντο Μόκα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το σεμιφρέντο μόκα
- 300 ml. κρέμα γάλακτος
- 40 gr. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 70 gr. ζάχαρη άχνη
- 4 αβγά
- 1 κουταλιά της σούπας νες καφέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο ΙΟΝ
- 100 gr. τρούφα ΙΟΝ
- 50 ml. λικέρ καφέ
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Για το γλάσο μόκα
- 100 gr. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ΙΟΝ
- 70 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού νες καφέ
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ καφέ
- Επιπλέον για το σερβίρισμα
- 3-4 σαβαγιάρ
- Τριμμένη κουβερτούρα
- Ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- 1.Ετοιμάζουμε το σεμιφρέντο: Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν σφικτή μαρέγκα.
- 2.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
- 3.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους, με τις ζάχαρες, το λικέρ, τον καφέ, το κακάο και την βανιλλίνη για 5 λεπτά.
- 4.Σταματάμε το χτύπημα και με σπάτουλα ενσωματώνουμε το μείγμα πρώτα την μαρέγκα, κατόπιν την κρέμα γάλακτος και την τρούφα, ανακατεύουμε με αργές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα μείγματα.
- 5.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα, την οποία έχουμε καλύψει με μεμβράνη τροφίμων.
- 6.Τοποθετούμε στην κατάψυξη την φόρμα και αφήνουμε να παγώσει το σεμιφρέντο για 6 ώρες τουλάχιστον.
- 7.Ετοιμάζουμε το γλάσο μόκα: Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ.
- 8.Βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον καφέ και το λικέρ να πάρουν μια γρήγορη βράση και αποσύρουμε.
- 9.Περιχύνουμε τις σταγόνες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.
- 10.Σερβίρουμε με θρυμματισμένα μπισκότα, ζεστό ή κρύο γλάσο μόκα, την τριμμένη κουβερτούρα και ζάχαρη άχνη.
- 11.Tips: – Μπορούμε αντί για τρούφα να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη κουβερτούρα. – Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε νες καφέ, χρησιμοποιούμε μια μικρή συμπυκνωμένη δόση εσπρέσο.
Σεμιφρέντο Μόκα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή