×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Cheesecake με Nucrema και ION Dark Espresso


Cheesecake με Nucrema και ION Dark Espresso
Cheesecake με Nucrema και ION Dark Espresso
8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Cheesecake με Nucrema και ION Dark Espresso

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για το Cheesecake με Nucrema και σοκολάτα Dark Espresso θα χρειαστούμε:

  1. ΙΟΝ Nucrema
  2. ION Dark Espresso
Συστατικά
  • Για την βάση
  • 250 γρ μπισκότα έτοιμα τριμμένα
  • 60 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 45 γρ σοκολάτα ION Dark Εspresso
  • Για την κρέμα cheesecake
  • 300 γρ Φιλαδέλφεια σε μορφή αλοιφής
  • 250 γρ Νucrema ΙΟΝ
  • 20 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 200 γρ σαντιγί ζωική μισοχτυπημένη
  • Για το γκανάζ επικάλυψης
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • 180 γρ σοκολάτα ION Dark Espresso
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, μίξερ, κάδο του μίξερ, σύρμα για το μίξερ, λεκάνη, πολυκόφτης, μαρίζ, τσέρκι της επιλογής μας ή ταψί, κουτάλι.
Μέθοδος
  • 1.Για την βάση: Τοποθετούμε τα μπισκότα της αρεσκείας μας στον πολυκόφτη και τα τρίβουμε ψιλοκομμένα.
  • 2.Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα σε μια λεκάνη με μια μαρίζ, τα ψιλοκομμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Τα υλικά πρέπει να ενωθούν μεταξύ τους και το τριμμένο μπισκότο να μην θρύβει.
  • 3.3. Σε ένα τσέρκι της επιλογής ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε επίπεδα σε όλη την εσωτερική επιφάνεια το παραπάνω μίγμα πατώντας το με ένα κουτάλι. Από πάνω απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, ψιλοκομμένη σοκολάτα ΙΟΝ Dark Εspresso.
  • 4.Για την κρέμα Cheesecake: Χτυπάμε την ζωική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να προκύψει μια μισοχτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι).
  • 5.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη το Φιλαδέλφεια σε μορφή αλοιφής και προσθέτουμε την Νucrema. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Προσθέτουμε το κακάο ΙΟΝ (κοσκινισμένο) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
  • 6.Τέλος προσθέτουμε την μισοχτυπημένη ζωική σαντιγί μέσα στα προηγούμενα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 7.Ρίχνουμε την κρέμα cheesecake μέσα στο τσέρκι ή ταψί με το μπισκότο και απλώνουμε επίπεδα το μείγμα σε όλη την επιφάνειά του.
  • 8.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.
  • 9.Για το γκανάζ επικάλυψης: Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μέσα σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σημείο βρασμού.
  • 10.Παράλληλα ψιλοκόβουμε την σοκολάτα ΙΟΝ Dark Εspresso και την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί έτσι ώστε να λιώσει ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • 11.Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ΙΟΝ Dark Εspresso, αφαιρούμε την λεκάνη από το μπεν- μαρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά μεταξύ τους τα δύο υλικά και να προκύψει μια παχύρευστη γκανάζ. Αφήνουμε να κρυώσει η γκανάζ, εκτός ψυγείου για 20 λεπτά περίπου.
  • 12.Σύνθεση γλυκού: Αφαιρούμε το τσέρκι από το παγωμένο cheesecake και επικαλύπτουμε με το γκανάζ με σοκολάτα ΙΟΝ Dark Εspresso σε όλη την επιφάνειά του.
  • 13.Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα έτσι ώστε να ξεπαγώσει το cheesecake.
  • 14.Τέλος σερβίρουμε σε σκεύος ή πιάτο της αρεσκείας μας.
Cheesecake με Nucrema και ION Dark Espresso
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta