Cheesecake με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ

8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Εύκολα & απλά
Συστατικά : άχνη ζάχαρη, βούτυρο, βύσσινο, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού, μαρμελάδα, μπισκότα, σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ, χυμός λεμονιού
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Cheesecake με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη βάση
- 350 γρ. μπισκότα
- 150 γρ. βούτυρο
- Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική
- 15 γρ χυμό λεμονιού
- Για την επικάλυψη
- 400 γρ. μαρμελάδα βύσσινο
- 300 γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Για τη βάση: Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
- 2.Το απλώνουμε στο ταψί, του δίνουμε την φόρμα που θέλουμε και το βάζουμε στην κατάψυξή για 10 λεπτά για να σφίξει.
- 3.Για την κρέμα: Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη.
- 4.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- 5.Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- 6.Για την επικάλυψη: Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την μαρμελάδα βύσσινο και περιχύνουμε ην επικάλυψη στο παγωμένο cheesecake.
Cheesecake με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή