×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κρεμ μπριλέ με λευκή σοκολάτα και σμέουρα


Κρεμ μπριλέ με λευκή σοκολάτα και σμέουρα
Κρεμ μπριλέ με λευκή σοκολάτα και σμέουρα
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 9 Μαΐου, 2022

Κρεμ μπριλέ με λευκή σοκολάτα και σμέουρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτές οι πανεύκολες κρεμούλες είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο για όλο τον χρόνο! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σμέουρα με άλλα φρούτα, όπως βατόμουρα, μύρτιλα, φράουλες, μανταρίνια ή κεράσια ή και να τα παραλείψετε τελείως.

Συστατικά
Για 10 πυρίμαχα μπολάκια των 50 μλ
  • 3 κρόκοι από μεσαία αυγά
  • 3 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 350 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 35 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 60 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 20-30 φρέσκα σμέουρα
  • λίγη καστανή ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος
  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με αυγοδάρτη τους κρόκους με τις 3 κτσ ζάχαρη.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα με τα 35 γρ ζάχαρη και τη σοκολάτα.
  3. Μόλις πάρουν βράση, τα χύνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  4. Τοποθετούμε 2-3 σμέουρα σε κάθε σκεύος.
  5. Γεμίζουμε τα πυρίμαχα σκεύη με το μείγμα ως επάνω.
  6. Τοποθετούμε τα σκεύη στο βαθύ ταψί του φούρνου μας.
  7. Βράζουμε νερό και το χύνουμε μέσα στο ταψί, έτσι ώστε να καλύψει τα σκεύη μέχρι τη μέση.
  8. Ψήνουμε τις κρέμες για περίπου 40’ σε προθερμασμένο στους 140 βαθμούς φούρνο.
  9. Οι κρέμες είναι έτοιμες όταν έχουν πήξει, αλλά στο κέντρο τους τρέμουν λίγο όταν τις κουνάμε.
  10. Βγάζουμε τις κρέμες από τον φούρνο και πετάμε το νερό.
  11. Μόλις κρυώσουν, τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  12. Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε τις κρέμες με λίγη καστανή ζάχαρη, έτσι ώστε να σχηματίσει μια λεπτή στρώση στην επιφάνειά τους.
  13. Καίμε τη ζάχαρη με ένα φλόγιστρο και σερβίρουμε. Το κάψιμο πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
  14. Όσες κρέμες περισσέψουν, τις φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες και τις καίμε μόνο αμέσως πριν το σερβίρισμα.
Κρεμ μπριλέ με λευκή σοκολάτα και σμέουρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta