×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια cakepops


Σοκολατένια cakepops
Σοκολατένια cakepops
90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 6 Μαΐου, 2021

Σοκολατένια cakepops

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Σε ποιον δεν αρέσουν τα cake pops; Σοκολατένια απόλαυση χωρίς σε μία μπουκιά ή αλλιώς, το καλύτερο χειροποίητο δωράκι για παιδικό πάρτι ή κέρασμα στο σχολείο! Για αυτή τη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κέικ που μας περίσσεψε ή να φτιάξουμε ένα φρέσκο. Παίξτε με διάφορες παραλλαγές: αναζητείστε ιδέες στο site μας και χρησιμοποιήστε ό,τι κέικ προτιμάτε για τη βάση των cakepops. Δοκιμάστε να φτιάξετε την επικάλυψη με σοκολάτα μαύρη, γάλακτος ή λευκή και να διακοσμήσετε τα cakepops με sprinkles, τρούφα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σας αρέσει!

Συστατικά
 • 1 σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο και κολοκύθι (βλ. συνταγή)
 • 300 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ ή κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
 • Sprinkles της επιλογής μας ή τρούφα ΙΟΝ
Μέθοδος
 1. Εάν το σοκολατένιο κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε είναι υγρό, όπως το κέικ της συνταγής μας, τότε μπορούμε απλώς να το διαλύσουμε στον πολυκόφτη και να πλάσουμε μπαλίτσες με τα χέρια μας. Εάν χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο κέικ που δεν είναι υγρό, μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα με λίγη κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος μια γκανάς σε μικρή ποσότητα, με την οποία θα ανακατέψουμε το κέικ για να μπορούμε να το πλάσουμε με τα χέρια μας.
 2. Πλάθουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, μέσα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα. Όσο πιο κρύες είναι, τόσο καλύτερα θα διατηρήσουν το σχήμα τους όταν τις βυθίσουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
 3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
 4. Παίρνουμε μια βέργα και τη βυθίζουμε μέσα στη σοκολάτα σε βάθος 1-2 εκ.
 5. Μπήγουμε τη βέργα σε μία μπαλίτσα προσέχοντας να μην παραμορφωθεί το σχήμα της.
 6. Συνεχίζουμε με όλες τις μπαλίτσες που έχουμε πλάσει.
 7. Τοποθετούμε τα cakepops ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό γιατί θα διευκολύνει να μη διαλυθούν τα cakepops όταν τα βυθίζουμε στη σοκολάτα.
 8. Βυθίζουμε τα cakepops στη λιωμένη σοκολάτα κατευθείαν από το ψυγείο. Τινάζουμε απαλά ώστε να πέσει η περιττή σοκολάτα, πασπαλίζουμε με τα sprinkles και τοποθετούμε τα έτοιμα cakepops όρθια σε ένα ποτήρι, προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
 9. Όταν η σοκολάτα έχει στερεοποιηθεί, μπορούμε να τα σερβίρουμε. Διαφορετικά, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, πλαγιαστά, χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Διατηρούνται φρέσκα για 2-3 μέρες.
Σοκολατένια cakepops
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta