Κρέμα βανίλιας
4
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Κρέμα βανίλιας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500ml γάλα
- 80γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κρόκους αβγών
- 40γρ. κορν φλάουρ
- εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος
- 1.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους.
- 2.Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και ζεσταίνουμε.
- 3.Λίγο πριν πάρουν βράση ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος της κατσαρόλας στο μείγμα του μπολ κι ανακατεύουμε έντονα για να μην μαγειρευτούν τα αβγά.
- 4.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα των αβγών στο μείγμα της κατσαρόλας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 5.Μόλις δέσει η κρέμα κι αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από την φωτιά.
- 6.Την αδειάζουμε σε ένα καθαρό μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της ώστε να μην κάνει κρούστα.
- 7.Αφού παγώσει καλά, την περνάμε από το μίξερ για να μαλακώσει και να έχει μία λεία υφή.
- 8.Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.
Κρέμα βανίλιας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή