×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ιταλικά σουδάκια Zeppole


Ιταλικά σουδάκια Zeppole
Ιταλικά σουδάκια Zeppole
13
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Ιταλικά σουδάκια Zeppole

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Συστατικά για τη ζύμη
  • 280 ml. νερό
  • 200 γραμ. αλεύρι
  • 115 γραμ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • Μισή πρέζα αλάτι
  • Συστατικά για την κρέμα
  • 530 γραμ. γάλα
  • 6 κρόκοι
  • 85 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το corn flour και μισό φλυτζάνι γάλα. Ομογενοποιούμε.
  • 2.Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα χωρίς να φέρουμε σε βρασμό. Χτυπάμε συνεχώς τα αυγά και ρίχνουμε το ζεστό γάλα κορδόνι ανακατεύοντας. Επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα , χτυπάμε μέχρι η κρέμα μας να πήξει. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπoλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη καλύπτοντας την επιφάνεια. Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει τελείως.
  • 3.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190. Σε ένα ταψάκι βάζουμε μία λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
  • 4.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό το βούτυρο και το αλάτι. Φέρνουμε σε βρασμό. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι. Με μιά ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε δυνατά μέχρι η ζύμη να γίνει μία μπάλα και αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • 5.Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ βάζουμε φτερό και ξεκινάμε να την χτυπάμε για να κρυώσει πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε τα αυγά. Αφού πέσει η θερμοκρασία της ζύμης ξεκινάμε να προσθέτουμε τα αυγά ένα τη φορά. Χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το αυγό και μετά προσθέτουμε το επόμενο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα αυγά.
  • 6.Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μία μύτη αστέρι.
  • 7.Στο προετοιμασμένο ταψάκι με την λαδόκολλα κόβουμε τα σουδάκια μας στρογγυλά αφήνοντας στο κέντρο μισό κύκλο. Αφήνουμε απόσταση από το ένα σουδάκι στο άλλο διότι θα διπλασιαστούν.
  • 8.Ψήνουμε στους 190 για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν τα σουδάκια μας χρυσαφί χρώμα. Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια των 25 λεπτών. Αφού περάσουν τα 25 λεπτά βάζουμε μία πετσέτα στην πόρτα αφήνοντας έτσι ένα άνοιγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  • 9.Αφήνουμε τα σουδάκια μας να κρυώσουν και με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβουμε στη μέση.
  • 10.Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μια μύτη αστέρι και την γεμίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  • 11.Βάζουμε κρέμα στο σουδάκι μας και από πάνω βάζουμε το καπάκι. Κάνουμε ένα αστέρι στο πάνω μέρος και τοποθετούμε ένα κεράσι και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ιταλικά σουδάκια Zeppole
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta