Μους σοκολάτας γάλακτος με φράουλες
8
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
28 Απριλίου, 2021
Μους σοκολάτας γάλακτος με φράουλες
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300 ml γάλα πλήρες
- 200 γρ. φράουλες καθαρισμένες
- 350 γρ. ION PATISSERIE κουβερτούρα γάλακτος
- 1 lt κρέμα γάλακτος 36%
- 5 γρ. ζελατίνες
- Φράουλες για το γαρνίρισμα
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό να μουλιάσουν.
- Έπειτα, σε ένα μούλτι, βάζουμε τις φράουλες και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός (προσοχή στο τέλος να ζυγίζουν 200 γραμμάρια).
- Αμέσως μετά, σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα με τον πολτό φράουλας και τα ζεσταίνουμε μέχρι πριν πάρουν βράση.
- Συνεχίζουμε, βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ την κουβερτούρα που πρώτα έχουμε ψιλοκόψει καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουν μουλιάσει και από πάνω αδειάζουμε το καυτό γάλα με τον πολτό φράουλας.
- Αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει η κουβερτούρα μας και αμέσως μετά ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές γκανάζ.
- Όταν το γκανάζ ετοιμαστεί, το αφήνουμε στην άκρη για λίγο ώστε να πέσει η θερμοκρασία του.
- Έπειτα, στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί (σαν γιαούρτι).
- Αφού η θερμοκρασία του γκανάζ πέσει, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από την σαντιγί, ανακατεύοντας σιγά σιγά με μια μαρίζ.
- Συνεχίζουμε αδειάζοντας και την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύοντας πάλι απαλά με την μαρίζ, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μους.
- Τέλος, μοιράζουμε σε μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.
- Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες.
Μους σοκολάτας γάλακτος με φράουλες
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή