×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μακαρόν με παγωτό κρέμα και ΙΟΝ Κακάο


Μακαρόν με παγωτό κρέμα και ΙΟΝ Κακάο
Μακαρόν με παγωτό κρέμα και ΙΟΝ Κακάο
18-20
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Μακαρόν με παγωτό κρέμα και ΙΟΝ Κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τα μακαρόν θα χρειαστούμε
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ πούδρα αμυγδάλου
  • 30 γρ ΙΟΝ Κακάο
  • 70 γρ ασπράδια αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μισή κάψουλα βανιλλίνη
  • 75 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Για το παγωτό θα χρειαστούμε
  • 300 γρ παγωτό σοκολάτα (έτοιμο ή μπορείτε να ανατρέξτε σε προηγούμενη συνταγή στο site)
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: λεκάνη, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, μίξερ χειρός, σύρμα του μίξερ χειρός, σακούλα ζαχαροπλαστικής, κορνέ στρογγυλό ζαχαροπλαστικής ενδιάμεσου μεγέθους, πολυκόφτη, μαρίζ, σήτα ή κόσκινο για κοσκίνισμα.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μέσα στον πολυκόφτη την ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το κακάο της ΙΟΝ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε τα υλικά (δηλαδή τα στερεά της συνταγής) με το κόσκινο ή την σήτα μέσα σε μια λεκάνη. Το στάδιο αυτό της συνταγής είναι σημαντικό για να περάσουν από το κόσκινο όλα τα λεπτόκοκκα στερεά. Αν μείνουν χοντρόκοκκα στερεά στο κόσκινο τα απορρίπτουμε και δεν τα προσθέτουμε ξανά μέσα στα κοσκινισμένα υλικά.
  • 2.Με το μίξερ χειρός και το σύρμα του χτυπάμε τα ασπράδια στην μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το αλάτι και την βανιλλίνη. Μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται η μαρέγκα προσθέτουμε βροχιδόν την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα. Μόλις η μαρέγκα αποκτήσει σταθερή δομή και γίνει αρκετά σφιχτή (να στέκεται) τότε σταματάμε το χτύπημα.
  • 3.Προσθέτουμε βροχιδόν τα κοσκινισμένα στερεά της συνταγής σε δύο μέρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά και να προκύψει μια λεία παχύρευστη ζύμη μακαρόν.
  • 4.Τοποθετούμε το μείγμα των μακαρόν μέσα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ (μεσαίο μέγεθος) και “κόβουμε” τα μακαρόν σε διάμετρο 1,5 cmπερίπου και προσέχουμε να αφήνουμε απόσταση 2 cmανάμεσα τους πάνω σε λαμαρίνα (ή ταψί) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτά την λαμαρίνα με τα μακαρόν ελαφριά πάνω στον πάγκο για να απλώσουν ελαφρώς.
  • 5.Αφήνουμε να στεγνώσουν στην επιφάνεια τους στο εξωτερικό περιβάλλον για 30 λεπτά περίπου.
  • 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0Cγια 10 – 15 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου και χάσουν το φούσκωμά τους.
  • 7.Αφήνουμε τα μακαρόν να κρυώσουν εντελώς. Γεμίζουμε ένα κέλυφος μακαρόν με παγωτό κρέμα ή σοκολάτα (μια πολύ μικρή μπαλίτσα) και καλύπτουμε με καπάκι από ένα ακόμα κέλυφος από μακαρόν.
  • 8.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και σερβίρουμε κατά βούληση σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Μακαρόν με παγωτό κρέμα και ΙΟΝ Κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta