×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κορμός σοκολάτας με φρέσκιες φράουλες


Κορμός σοκολάτας με φρέσκιες φράουλες
Κορμός σοκολάτας με φρέσκιες φράουλες
12
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κορμός σοκολάτας με φρέσκιες φράουλες

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 600 γρ σοκολάτα ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική
  • 415 γρ κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 κουτί φρέσκιες φράουλες
  • Για την επικάλυψη
  • 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Μέθοδος
  • 1.Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την λιώνουμε με την μέθοδο του μπεν μαρί.
  • 2.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς όμως να την φέρουμε σε βρασμό.
  • 3.Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και με ένα σύρμα και ομογενοποιούμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει το μίγμα. Θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα ανάλογως την ψύξη.
  • 4.Μόλις το μίγμα μας είναι έτοιμο το χτυπάμε στο μίξερ και το αφήνουμε στην άκρη να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  • 5.Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε δυο φύλλα μεμβράνη και πάνω τοποθετούμε τα μπισκότα. Κάνουμε 3 σειρές από 4 μπισκότα η κάθε μία.
  • 6.Παίρνουμε το μίγμα και αλείφουμε τα μπισκότα. Εάν το μίγμα της σοκολάτας είναι πολύ σφιχτό και σας δυσκολεύει κάντε ενα μπεν μαρί και μαλακώστε την σοκολάτα σας. Αλείψτε όλα τα μπισκότα και μετά βάλτε από πάνω μια δεύτερη σειρά. Αλείψτε ξανά και μετά βάλτε μπισκότα μόνο στις δύο ακριανές σειρές. Αλείψτε με σοκολάτα.
  • 7.Παίρνουμε 6-7 φράουλες, (φροντίζουμε να έχουν το ίδιο ύψος), κόβουμε τα κοτσάνια και τις τοποθετούμε στην μέση, στη σειρά από την αρχή μέχρι το τέλος με την μύτη προς τα επάνω.Τις καλύπτουμε με σοκολάτα.
  • 8.Σηκώνουμε την μεμβράνη και από τα δύο πλάγια και κάνουμε μια πυραμίδα. Σπρώχνουμε τα μπισκότα να ακουμπήσουν κάτω. Στο πάνω μέρος θα δημιουργηθεί ένα κενό το όποιο θα το γεμίσουμε με τη σοκολάτα μας. Το ίδιο θα κάνουμε από μπροστά και από πίσω. Αφού έχουμε κλείσει και στρώσει όμορφα τον κορμό μας, τον τυλίγουμε με την μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να σταθεί.
  • 9.Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και πάνω βάζουμε μία σχάρα. Αφαιρούμε την μεμβράνη από τον κορμό μας και τον τοποθετούμε πάνω στη σχάρα.
  • 10.Παίρνουμε την συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και αφαιρούμε το καπάκι. Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων και ρυθμίζουμε στους 470 για 1 λεπτό. Αναδεύουμε, εάν χρειάζεται κι άλλο το βάζουμε ακόμα για 30 δεύτερα. Μόλις είναι έτοιμο επικαλύπτουμε τον κορμό, στολίζουμε με φράουλες. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σταθεί η σοκολάτα.
Κορμός σοκολάτας με φρέσκιες φράουλες
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta