×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πορτοκαλόπιτα με ΙΟΝ Aμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα


Πορτοκαλόπιτα με ΙΟΝ Aμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα
Πορτοκαλόπιτα με ΙΟΝ Aμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα
6
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Πορτοκαλόπιτα με ΙΟΝ Aμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 225 γρ κοσκινισμένο αλεύρι
  • 15γρ μπέικιν πάουντερ
  • 225 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 220 γιαούρτι
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 χυμό πορτοκαλιού
  • 150γρ ΙΟΝ Aμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα
  • Για το σιρόπι
  • τον χυμό από 3 πορτοκάλια
  • 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Μέθοδος
  • 1.Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 4 λεπτά και αργότερα στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατεψει το μείγμα.
  • 2.Βουτυρώνουμε μια φόρμα, τοποθετούμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • 3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  • 4.Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι και την προσθέτουμε 5 λεπτά το βγάλουμε από τον φούρνο.
  • 5.Για το σιρόπι: Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
  • 6.Μόλις ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, περιχύνουμε με το σιρόπι, με ένα κουτάλι, το αφήνουμε στη φόρμα μέχρι να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Πορτοκαλόπιτα με ΙΟΝ Aμυγδάλου Γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta