Cupcakes με καρύδα και μύρτιλα
12
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μύρτιλο, σόδα, baking powder, αβγά, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, καρύδα, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Cupcakes με καρύδα και μύρτιλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50γρ. καρύδα τριμμένη
- 160γρ. βούτυρο
- 3 ασπράδια
- 230γρ. γάλα καρύδας,
- 180γρ. φρέσκα μύρτιλα
- 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα
Μέθοδος
- 1.Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- 2.Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, την καρύδα, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- 3.Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- 4.Ρίχνουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε απαλά μ’ ένα κουτάλι.
- 5.Τοποθετούμε χάρτινες θήκες στις φόρμες για μάφινς. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. Αφήνουμε να κρυώσουν 2-3 λεπτά στις φόρμες και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Cupcakes με καρύδα και μύρτιλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή