Cookies Vegan με κακάο και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ

15-20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Cookies Vegan με κακάο και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 γρ αμύγδαλο άσπρο πούδρα
- 40 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 80 γρ σιρόπι σφένδαμο
- 50 γρ σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λεκάνη, σύρμα, πλάστη, μαρίζ, κουπ-ατ στρογγυλό, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
- 1.Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε το άσπρο αμύγδαλο πούδρα, το κακάο ΙΟΝ, το σιρόπι σφένδαμο και τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας κλασική ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους.
- 2.Αφήνουμε το μίγμα για 30 λεπτά μέσα στην λεκάνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- 3.Ανοίγουμε την ζύμη των vegan cookies με πλάστη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε πάχος 1,5 cm περίπου. Αν κολλάει η ζύμη προσθέτουμε λίγο κακάο στην επιφάνεια για να ανοίγει πιο εύκολα με τον πλάστη.
- 4.Κόβουμε με κουπ-ατ στρογγυλό και τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση 2 cm μεταξύ τους.
- 5.Ψήνουμε στους 180 C για 10 – 12 λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθος.
- 6.Μόλις κρυώσουν βουτάμε προαιρετικά σε μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ που την έχουμε λιώσει και την έχουμε ανακατέψει με την μαρίζ έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία της στους 300 C (μετράμε την θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα). Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- 7.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Cookies Vegan με κακάο και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή