Κέικ με μπανάνα, κακάο και σοκολάτα ION Dark Espresso

8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλάτι, βανιλλίνη, γιαούρτι, εσπρέσο, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, καφέ ζάχαρη, καφές, κρυσταλλική ζάχαρη, baking powder, μπανάνα, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Κέικ με μπανάνα, κακάο και σοκολάτα ION Dark Espresso

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε το κέικ με μπανάνα, κακάο και σοκολάτα ION Dark Espresso θα χρειαστούμε :
- Σοκολάτα ΙΟΝ Dark Espresso
- Κακάο ΙΟΝ
Συστατικά
- 50 γρ αυγά
- 20 γρ κροκός αυγού (ή το κρόκο από ένα τεμάχιο)
- 50 γρ γιαούρτι
- 70 γρ ηλιέλαιο
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 γρ αλάτι
- 50 γρ καφέ εσπρέσο
- 3 τεμάχια μπανάνες σε πουρέ (περίπου 300 γρ μπανάνες)
- 300 γρ αλεύρι μαλακό
- 5 γρ baking powder
- 1 γρ κανέλα σκόνη
- 70 γρ κακάο ΙΟΝ
- 90 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα DARK espresso ION
- Θα χρειασθούμε επιπλέον : Λεκάνη, σύρμα, μια φόρμα του κέικ της αρεσκείας μας.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα το αυγό, το κρόκο, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τις κάψουλες βανιλλίνης, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, τον καφέ espresso και τις μπανάνες πολτοποιημένες σε μορφή πουρέ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- 2.Τοποθετούμε μέσα σε μια δεύτερη λεκάνη κοσκινισμένα το μαλακό αλεύρι, το baking powder, την κανέλα σκόνη, το κακάο ΙΟΝ. Τέλος προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη σοκολάτα ION Dark Espresso.
- 3.Προσθέτουμε τα στερεά υλικά της δεύτερης λεκάνης μέσα στα υλικά της πρώτης λεκάνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 4.Σερβίρουμε σε σεμιζαρισμένη φόρμα (με βούτυρο και αλεύρι) γεμίζοντας μέχρι τα 2/3 της φόρμας.
- 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά περίπου. Το κέικ πρέπει να βγαίνει αρκετά νωπό εσωτερικά.
- 6.Με την έξοδο από το φούρνο αφήνουμε για 30 λεπτά τις φόρμες να κρυώσουν ελαφρώς και ξεφορμάρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
- 7.Αν θέλουμε προαιρετικά στην επιφάνεια του κέικ για ντεκόρ λιώνουμε ION Dark Espresso.
Κέικ με μπανάνα, κακάο και σοκολάτα ION Dark Espresso
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή