Monkey Bread με Λευκή Σοκολάτα

6-8
130'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, αλάτι, αλεύρι, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κανέλα, μαγιά ξερή
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Monkey Bread με Λευκή Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη
- 545 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 gr. ξηρή μαγιά
- 1 αυγό
- 45 gr. ζάχαρη
- 80 gr. βούτυρο
- 175 ml. γάλα
- 70 ml. νερό ζεστό
- 1 κάψουλα βανιλλίνη ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 100 gr. βούτυρο
- 100 gr. κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 150 gr. ζάχαρη (μαύρη, καστανή ή κρυσταλλική λευκή)
- Κανέλα σε σκόνη
Μέθοδος
- 1.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την μαγιά, το νερό και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- 2.Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, ώστε να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη να «πέσει» η θερμοκρασία.
- 3.Προσθέτουμε στον κάδο το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα, το αλεύρι και το αλάτι.
- 4.Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά, ώστε να πάρουμε μια αφράτη, ελαστική ζύμη που δεν θα κολλάει, αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ή γάλα.
- 5.Όσο ζυμώνεται η ζύμη λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με την λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
- 6.Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την ζάχαρη που επιλέξαμε με όση κανέλα μας αρέσει.
- 7.Μεταφέρουμε την ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, και την χωρίζουμε σε 50 ισόποσα μπαλάκια ζύμης.
- 8.Βουτάμε κάθε μπαλάκι στο μείγμα σοκολάτας-βούτυρου και κατόπιν τα ρολάρουμε με γρήγορες κινήσεις στην ζαχαροκανέλα.
- 9.Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης τακτικά και κυκλικά σε στρογγυλή αντικολλητική φόρμα του κέικ.
- 10.Αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα.
- 11.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 160 C.
- 12.Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε το monkey bread ολόκληρο σε πιατέλα και αν θέλουμε συνοδεύουμε με λιωμένες σταγόνες κουβερτούρας.
- 13.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε με ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι την ζύμη. – Η μαύρη μαλακή ζάχαρη θα δώσει πιο καραμελένια αλλά και έντονη γεύση.
Monkey Bread με Λευκή Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή