Donuts με γάλα βρώμης και ΙΟΝ Cover Cream
8-10
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : καφέ ζάχαρη, μαρμελάδα, ION Nucrema, ξηρή μαγιά, ION Patisserie Cover Cream, πορτοκάλι, αβγά, τρούφα, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, γάλα βρώμης, ηλιέλαιο, κανέλα
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Donuts με γάλα βρώμης και ΙΟΝ Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη ζύμη
- 190ml χλιαρό γάλα βρώμης
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 2 κρόκοι
- 50γρ ζάχαρη καστανή
- 2 κ.σ ηλιέλαιο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 330-360γρ αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
- Υλικά για τη διακόσμηση
- τρούφα σοκολάτας/πολύχρωμη
- ΙΟΝ Nucrema
- μαρμελάδα (κόκκινων φρούτων αραιωμένη με ελάχιστο νερό και λίγο λεμόνι)
- άχνη ζάχαρη
- ION Cover Cream (συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης)
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπoλ βάζω την μαγιά με το χλιαρό γάλα και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και έπειτα αφήνω για 10 λεπτά να δράσει η μαγιά. Έπειτα προσθέτω τους κρόκους, το ηλιέλαιο, το ξύσμα και την μισή ποσότητα από το αλεύρι.
- 2.Ανακατεύω καλά και έπειτα προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα. Πλάθω μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο. Αφήνω σε ένα λαδωμένο μπολ για 1 ώρα σκεπασμένο με μία πετσέτα. Μετά ανοίγω την ζύμη με έναν πλάστη με πάχος περίπου 1εκ.
- 3.Κόβω με ένα κουπάτ στρογγυλό και κάνω στην μέση μια τρύπα με ένα καπάκι από μπουκάλι (πχ. νερού). Τηγανίζω σε ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφαιρώ σε χαρτί κουζίνας. Αφήνω να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσω τα υλικά για την γέμιση και την επικάλυψη.
- 4.Μπορώ να γεμίσω τα ντόνατς μου με ION Nucrema, και να επικαλύψω με το ION Cover Cream και σοκολατένιες τρούφες. Επίσης μπορώ να γεμίσω με μαρμελάδα και να επικαλύψω με ζάχαρη άχνη.
Donuts με γάλα βρώμης και ΙΟΝ Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή