Pari-Brest με κρέμα πραλίνα
8
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Pari-Brest με κρέμα πραλίνα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη ζύμη choux
- 125 ml γάλα
- 125ml νερό
- 100g βούτυρο
- 25g ζάχαρη κρυσταλλική
- 125 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά
- 1 χούφτα αμύγδαλο φιλέ
- Για την κρέμα πραλίνα
- 1 lt γάλα
- 12 αβγά
- 250 gr ζάχαρη
- 170 gr αλεύρι
- 1 κουταλάκι βούτυρο
- 850 gr Nucrema ION
- 300 ml κρέμα γάλακτος.
Μέθοδος
- 1.Κρέμα πραλίνας με βούτυρο: Η κρέμα πραλίνα πρέπει να ετοιμαστεί μια μέρα νωρίτερα.
- 2.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα.
- 3.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν .
- 4.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- 5.Ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- 6.Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει η κρέμα
- 7.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε σταδιακά το βούτυρο και την πραλίνα.
- 8.Ομογενοποιούμε και αφήνουμε το μείγμα 12 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει .
- 9.Λίγο πριν σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με σύρμα ,και Προσθέτουμε τη σαντιγί στην κρέμα ανακατεύοντας καλά.
- 10.Για τη ζύμη choux: Βάζουμε το γάλα το νερό το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
- 11.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
- 12.Επιστρέφουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για να καβουρντιστεί το αλεύρι .
- 13.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
- 14.Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά . Ανακατεύουμε καλά.
- 15.Τοποθετούμε την ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής .
- 16.Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και σχεδιάζουμε κύκλους 10 cm.
- 17.Κάνουμε ένα κύκλο με τη ζύμη και άλλον έναν από πάνω λίγο μικρότερο. Φτιάχνουμε 8.
- 18.Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 150 για 10 λεπτά ακόμα μέχρι τα choux μας να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- 19.Σερβίρισμα. Κόβουμε τα choux στη μέση. Τοποθετούμε την κρέμα πραλίνα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ,και γεμίζουμε τη βάση . Τοποθετούμε το καπάκι από πάνω. Περνάμε το φιλέ από τηγάνι και το καβουρντίζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με βρώσιμα λουλούδια.
Pari-Brest με κρέμα πραλίνα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή