×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα από ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, κομποτέ ροδάκινο και αμύγδαλο


Καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα από ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, κομποτέ ροδάκινο και αμύγδαλο
Καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα από ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, κομποτέ ροδάκινο και αμύγδαλο
5-6
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα από ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, κομποτέ ροδάκινο και αμύγδαλο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για τη μους
  • 340γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
  • 170γρ κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
  • 170γρ κρέμα γάλακτος
  • 1/2κγ βανίλια εκχύλισμα
  • Υλικά για το τσουρέκι
  • 6 φέτες τσουρέκι
  • 3 κ.σ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 60-80γρ ζάχαρη καστανή
  • Για τα ροδάκινα
  • 150γρ ζάχαρη
  • 150γρ νερό
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • 1-2 γαρύφαλλα
  • 2 ροδάκινα κομμένα (με την φλούδα) σε μέτριο καρεδάκι (τετραγωνάκια)
  • 2-3 φύλλα βασιλικού
  • Για το αμύγδαλο
  • 70γρ αμύγδαλο φιλέ
  • 10γρ άχνη ζάχαρη
  • 10γρ βούτυρο
  • Σαντιγί κανέλας
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 3γρ κανέλα σκόνη
  • 20γρ ζάχαρη άχνη
  • Για το σερβίρισμα
  • Compote ροδάκινο
  • Μους λευκής κουβερτούρας
  • Τσουρέκι καραμελωμένο
  • φύλλα βασιλικού
  • αμύγδαλο φιλέ
  • σαντιγί κανέλας
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το μους: Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος (170γρ) μαζί με την βανίλια και μόλις ζεσταθεί αρκετά (πριν βράσει) περιχύνω στην κουβερτούρα (αφού πρώτα την έχουμε ψιλοκόψει καλά). Τέλος μόλις το μείγμα αυτό κρυώσει (έρθει σε θερμοκρασία δωματίου) προσθέτουμε την σαντιγή μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο.
  • 2.Εκτέλεση για το τσουρέκι: Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού αφού πρώτα τις πασπαλίσουμε με την ζάχαρη. Έπειτα καραμελώνουμε καλά το τσουρέκι μας και αποσύρουμε σε χαρτί κουζίνας.
  • 3.Για τα ροδάκινα: Βράζω σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και μετράμε 5-7 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση το μείγμα μας. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα.
  • 4.Για το αμύγδαλο: Σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το αμύγδαλο με το βούτυρο και μόλις αυτό πάρει χρώμα πασπαλίζουμε με την άχνη και αποσύρουμε από την φωτιά σε απορροφητικό χαρτί.
  • 5.Για τη σαντιγί κανέλας: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή) και αποθηκεύουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο.
  • 6.Για το σερβίρισμα: Τοποθετώ μια φέτα τσουρέκι σε ένα πιάτο και από πάνω στρώνουμε όμορφα την μους, τοποθετούμε λίγο από το ροδάκινο πάνω, λίγη σαντιγί, φύλλα βασιλικού και το αμύγδαλο. Δίπλα στο τσουρέκι στήνω λίγη μους ακόμα και σαντιγί.
Καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα από ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, κομποτέ ροδάκινο και αμύγδαλο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta