×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ινδικό ψωμί Νάαν με κακάο και Nucrema ION


Ινδικό ψωμί Νάαν με κακάο και Nucrema ION
Ινδικό ψωμί Νάαν με κακάο και Nucrema ION
15
30'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Ινδικό ψωμί Νάαν με κακάο και Nucrema ION

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για το ψωμί NΑΑΝ με κακάο και Νucrema ΙΟΝ θα χρειαστούμε:

  1. Να φτιάξουμε ένα προζύμι (που ονομάζεται και biga)
  2. Να φτιάξουμε την ζύμη του ψωμιού
Συστατικά
  • Για το προζύμι θα χρειαστούμε
  • 70 γρ αλεύρι σκληρό
  • 40 γρ νερό
  • 1 γρ ξηρή μαγιά
  • Για την ζύμη του ψωμιού θα χρειαστούμε
  • 325 γρ αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 7 γρ αλάτι
  • 125 γρ νερό
  • 1 γρ μαγιά ξηρή
  • 150 γρ γιαούρτι αγελάδας 3,5 % λιπαρά
  • 10 γρ ελαιόλαδο
  • 110 γρ προζύμι (biga)
  • Για το ντεκόρ ή για γέμιση
  • 200 γρ Nucrema ΙΟΝ
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, μεμβράνη, λεκάνη, πλάστης ξύλινος, πινέλο, σύρμα.
Μέθοδος
  • .Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα υλικά από το προζύμι δηλαδή πρώτα το νερό με το 1 γρ ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν εντελώς. Προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη. Σκεπάζουμε την λεκάνη με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • 2.Στην συνέχεια και εφόσον το προζύμι μας έχει γίνει μέσα σε δεύτερη λεκάνη βάζουμε τα υλικά της ζύμης με την σειρά δηλαδή το σκληρό αλεύρι, το κακάο ΙΟΝ, το αλάτι και ανακατεύουμε τα στερεά μεταξύ τους. Λιώνουμε την ξηρή μαγιά μέσα στο νερό και την προσθέτουμε μέσα στην λεκάνη με τα στερεά υλικά της συνταγής. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το προζύμι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους με το χέρι μέχρι να προκύψει μια ομογενής ζύμη.
  • 3.Πλάθουμε για 6 λεπτά περίπου ζυμώνοντας την ζύμη και με τα δύο χέρια. Η ζύμη μας είναι έτοιμη μέχρι να γίνει ελαστική. Σκεπάζουμε την ζύμη μέσα στην λεκάνη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο εξωτερικό περιβάλλον για περίπου 1,5 ώρα.
  • 4.Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη για 2 λεπτά και ξανασκεπάζουμε με την μεμβράνη καλύπτοντας όλη την επιφάνειά της. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 30 λεπτά.
  • 5.Ζυγίζουμε σε τεμάχια των 50 γρ και πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια.
  • 6.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 40 λεπτά περίπου.
  • 7.Ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε μπαλάκι σε διάσταση 20 χ 25 cm περίπου και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • 8.Με ένα πινέλο βρέχουμε την επιφάνεια από τα ψωμάκια ΝΑΑΝ με κακάο ΙΟΝ με νερό.
  • 9.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 12 λεπτά περίπου.
  • 10.Προαιρετικά αν θέλουμε τοποθετούμε πριν το ψήσιμο λίγο βούτυρο στην επιφάνειά τους.
  • 11.Για ντεκόρ αλλά και για γεύση γεμίζουμε ή απλώς κάνουμε γραμμές από Nucrema ION στην επιφάνειά τους.
Ινδικό ψωμί Νάαν με κακάο και Nucrema ION
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta