×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Καρυδόπιτα σοκολατένια


Καρυδόπιτα σοκολατένια
Καρυδόπιτα σοκολατένια
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Καρυδόπιτα σοκολατένια

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτή η καρυδόπιτα εγγυημένα θα σας σπάσει τη μύτη όσο ψήνεται.

Συστατικά
Για την καρυδόπιτα:
  • 300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 7 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 40 γρ ηλιέλαιο
  • 300 γρ καρυδόψιχα τριμμένη (και λίγη επιπλέον για τη διακόσμηση)
  • 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό (και λίγο επιπλέον για το ταψί)
  • 3 κτσ κακάο ΙΟΝ
  • 1 ½ κτγ γαρύφαλλο
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κτγ αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι:
  • 500 μλ νερό
  • 500 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Μέθοδος

Για την καρυδόπιτα και το σιρόπιασμα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετά λεπτά, ώσπου να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυγίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ μέσα στον κάδο και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. πολύ καλά.
  6. Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για περίπου 35-45’. Η καρυδόπιτα είναι έτοιμη όταν έχει πάρει σκουροκάστανο χρώμα. Για να είμαστε σίγουροι, βυθίζουμε στο εσωτερικό της μια οδοντογλυφίδα: θα πρέπει να βγαίνει στενή.
  7. Όση ώρα ψήνεται η καρυδόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει. Προσοχή: θα πρέπει το σιρόπι να έχει κρυώσει εντελώς όταν είμαστε έτοιμοι να σιροπιάσουμε την καρυδόπιτα.
  8. Βγάζουμε την καρυδόπιτα από τον φούρνο και κάνουμε μερικές τρύπες παντού με μια οδοντογλυφίδα. Καυτή όπως είναι, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  9. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  1. Σε ένα μπολ, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα.
  3. Μόλις πάρει βράση, τη χύνουμε πάνω στην κουβερτούρα και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα.
  4. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Μόλις κρυώσει λίγο, περιχύνουμε με αυτό την καρυδόπιτα, έτσι ώστε να σχηματίσει μια λεπτή στρώση σε όλη της την επιφάνεια.
  6. Τοποθετούμε την καρυδόπιτα στο ψυγείο για λίγη ώρα, ώστε να σφίξει η σοκολάτα και να μπορούμε να την κόψουμε πιο εύκολα.
  7. Κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και αν θέλουμε, τη στολίζουμε με λίγη τριμμένη καρυδόψιχα.
Καρυδόπιτα σοκολατένια
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta