Καρυδόπιτα σοκολατένια
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : baking powder, κρέμα γάλακτος, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, κρυσταλλική ζάχαρη, αβγά, σιμιγδάλι, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, γαρύφαλλο, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, κανέλα, καρυδόψυχα
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
19 Μαΐου, 2022
Καρυδόπιτα σοκολατένια
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτή η καρυδόπιτα εγγυημένα θα σας σπάσει τη μύτη όσο ψήνεται.
Συστατικά
Για την καρυδόπιτα:
- 300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 7 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 40 γρ ηλιέλαιο
- 300 γρ καρυδόψιχα τριμμένη (και λίγη επιπλέον για τη διακόσμηση)
- 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 100 γρ αλεύρι μαλακό (και λίγο επιπλέον για το ταψί)
- 3 κτσ κακάο ΙΟΝ
- 1 ½ κτγ γαρύφαλλο
- 1 κτγ κανέλα
- 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
- ½ κτγ αλάτι
- λίγο βούτυρο για το ταψί
- 500 μλ νερό
- 500 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Μέθοδος
Για την καρυδόπιτα και το σιρόπιασμα:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετά λεπτά, ώσπου να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυγίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ μέσα στον κάδο και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. πολύ καλά.
- Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για περίπου 35-45’. Η καρυδόπιτα είναι έτοιμη όταν έχει πάρει σκουροκάστανο χρώμα. Για να είμαστε σίγουροι, βυθίζουμε στο εσωτερικό της μια οδοντογλυφίδα: θα πρέπει να βγαίνει στενή.
- Όση ώρα ψήνεται η καρυδόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει. Προσοχή: θα πρέπει το σιρόπι να έχει κρυώσει εντελώς όταν είμαστε έτοιμοι να σιροπιάσουμε την καρυδόπιτα.
- Βγάζουμε την καρυδόπιτα από τον φούρνο και κάνουμε μερικές τρύπες παντού με μια οδοντογλυφίδα. Καυτή όπως είναι, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε την καρυδόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- Σε ένα μπολ, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα.
- Μόλις πάρει βράση, τη χύνουμε πάνω στην κουβερτούρα και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Μόλις κρυώσει λίγο, περιχύνουμε με αυτό την καρυδόπιτα, έτσι ώστε να σχηματίσει μια λεπτή στρώση σε όλη της την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε την καρυδόπιτα στο ψυγείο για λίγη ώρα, ώστε να σφίξει η σοκολάτα και να μπορούμε να την κόψουμε πιο εύκολα.
- Κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και αν θέλουμε, τη στολίζουμε με λίγη τριμμένη καρυδόψιχα.
Καρυδόπιτα σοκολατένια
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή