Ανάποδο Cheesecake

15
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μαρμελάδα, αβγά, αλάτι, αλεύρι, αμύγδαλα, άχνη ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού, κρυσταλλική ζάχαρη, μαργαρίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Ανάποδο Cheesecake

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το μπισκότο
- 100γρ. Αλεύρι
- 100γρ. Πούδρα αμυγδάλου
- 100γρ. Ζάχαρη άχνη
- 100γρ. Μαργαρίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- Υλικά για τη μους
- 500γρ. τυρί κρέμα
- 650γρ. κρέμα γάλακτος
- 100γρ. κρόκους αβγών
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50γρ. νερό
- Υλικά για το γαρνίρισμα
- Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
Μέθοδος
- 1.Για το μπισκότο θα βάλουμε σε ένα μπoλ το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη και την μισή μαργαρίνη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κι απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 20’ στους 170 βαθμούς κι αφαιρούμε. Μεταφέρουμε το μείγμα πάλι στο μπoλ, προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαργαρίνη και το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- 2.Για την μους τυριού βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος. Το ίδιο κάνουμε σε ένα άλλο σκεύος με την κρέμα τυριού, χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει.
- 3.Παράλληλα σε ένα μπεν μαρί, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε ελαφριά τους κρόκους, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη χτυπάμε το μείγμα μας με ένα σύρμα ή στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει.
- 4.Όταν είναι έτοιμα και τα τρία μας μείγματα τα ενώνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 5.Παίρνουμε τα ποτήρια μας, βάζουμε μία γεμάτη στρώση από την μαρμελάδα που έχουμε επιλέξει, καλύπτουμε με δύο κουταλιές από την μους τυριού και τελειώνοντας συμπληρώνουμε το γλυκό μας με το μείγμα μπισκότου που έχουμε φτιάξει.
- 6.Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Ανάποδο Cheesecake
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή