Εύκολο Παγωτό Κρέμα, χωρίς παγωτομηχανή

10-12
5'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Εύκολα & απλά
Συστατικά : ζαχαρούχο γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κεράσι, τρούφα, φυτική κρέμα γάλακτος, αμύγδαλα, βανίλια, βανιλλίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Εύκολο Παγωτό Κρέμα, χωρίς παγωτομηχανή

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 gr. φυτική κρέμα, θα την βρείτε στα ψυγεία
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλλίνης
- 100 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 50 gr. τρούφα ΙΟΝ
- 100 gr. αμύγδαλο χοντροκομμένο
- 10 κερασάκια γλασέ
Μέθοδος
- 1.Ετοιμάζουμε το γλάσσο σοκολάτας: Βάζουμε την φυτική κρέμα στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά κα στην συνέχεια την χτυπάμε στο μίξερ, στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- 2.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
- 3.Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την τρούφα, την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, τα κερασάκια ψιλοκομμένα και το αμύγδαλο, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα, της οποία τον πάτο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- 4.Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες πριν σερβίρουμε.
- 5.Αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε το παγωτό το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 5 λεπτά και διακοσμούμε με μπισκότα, ξηρούς καρπούς και κερασάκια γλασέ!
- 6.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή φρούτα γλασέ ή γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα.
Εύκολο Παγωτό Κρέμα, χωρίς παγωτομηχανή
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή