Κορμός Μωσαϊκό με Φουντούκια
4
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Τα παραδοσιακά
Συστατικά : άχνη ζάχαρη, βούτυρο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο, κονιάκ, μπισκότα, φουντούκια
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κορμός Μωσαϊκό με Φουντούκια
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 200γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 115γρ. ζάχαρη άχνη
- 40γρ. κακάο ΙΟΝ
- 125γρ. κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
- 100γρ. φουντούκια χονδροκομμένα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Μέθοδος
- 1.Σπάμε σε ένα μπολ τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
- 2.Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη.
- 3.Χτυπάμε σε ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα.
- 4.Ρίχνουμε τη χλιαρή λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- 5.Προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
- 6.Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, το τυλίγουμε και το πλάθουμε με τα χέρια μας, για να γίνει φρατζολίτσα.
- 7.Τυλίγουμε τον κορμό με την λαδόκολλα και το βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- 8.Όταν βγάλουμε το μωσαϊκό από τη κατάψυξη, το ξετυλίγουμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένα φουντούκια.
Κορμός Μωσαϊκό με Φουντούκια
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή